AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Travay dogum sezeryan mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Travay doğum sezeryan mı?​

Fetal distres, ayak geliş, ilerlemeyen travay (uterin disfonsiyon vs. nedenler ile), kordon sarkması, başın hiperekstansiyonu gibi diğer nedenler ise sezaryen endikasyonu oluşturmaya devam etmektedir.

Sezeryanla doğum tehlikeli mi?​

Sezaryen sonrası normal-vajinal doğum olasıdır. Ancak belli şartların sağlanması gerekmektedir. Anne rahminin yırtılması, kanama ve bebek kaybı gibi risklerin az da olsa bulunduğu bu durum riskli bir doğum şeklidir. Ailenin gerçek riskleri çok iyi değerlendirmesi önemlidir.

Sezeryan doğuma bağlı gelişebilecek komplikasyonlar nelerdir?​

Sezeryan doğuma bağlı gelişebilecek komplikasyonlar nelerdir?
Sezaryen grubunda ameliyat esnasında karın içi organ yaralanmaları, kanama, kardiyak arrest, kesi yerinde kanama, kanama veya başka sorunlara bağlı rahimin alınması olasılığı, doğum sonrasında enfeksiyon oranı, anestezi kompikasyonları, venoz tromboemboli, hastanede uzun kalma oranı artmaktadır.

4 sezaryenin riskleri nelerdir?​

4 sezaryenin riskleri nelerdir?
Mesane, barsak ve üreter yaralanması söz konusu olabilir. Annenin yoğun bakım gereksinimi artar. Sezaryen ile yapılan doğum sayısı fazlalaştıkça rahim içinde yapışıklık oluşma ihtimali artar, plesenta doğum kanalına konumlanabilir ve doğum kanalı kapanabilir.

Sezaryenin zararları nelerdir?​

Sezeryanın Riskleri Nelerdir?
- Sezeryanda karın içi organlara; mesane, üreter, barsak gibi zarar gelme olasılığı vardır.
- Sezeryan sonrasında damar tıkanıklığı riski daha fazladır.
- Anne bebek iletişimi ameliyat bittikten ve eğer genel anestezi ile olmuşsa anestezi etkisi geçtikten sonra başlamaktadır.

Doğuma bağlı komplikasyon nedir?​

En Sık Görülen Doğum Komplikasyonları; Komplikasyon; bir tıbbi girişim sırasında ya da sonrasında yaşanabilecek anormal durumlar demektir. Çoğu zaman bu anormal durumun yaşanması önlenebilir ya da öngörülebilir olmayabilir. Komplikasyon yaşandıktan sonra zamanında anlaşılıp gerekli müdahalenin yapması önemlidir.

Doğumdan sonra rahim ağrısı neden olur?​

Doğumdan sonra rahim ağrısı neden olur?
Normal doğum sonrası kasılmalar Doğum sonrası ağrı adı verilen kasılmaları, doğumdan birkaç gün sonraya kadar yaşamanız mümkün. Adet sancılarına benzeyen bu kramplar, rahim içerisindeki kan damarlarını sıkıştırarak, büyük kanamaların önüne geçmekte yardımcı olmaktadırlar.

Doğum endikasyonu nedir?​

Doğum endikasyonu nedir?
Doğum doğal olarak başlayan, ilerleyen ve sonlanan fizyolojik bir olaydır ancak bazı durumlarda doğumun başlaması için çeşitli teknikler kullanılmaktadır. Doğumun kendiliğinden başlamadan, servikal dilatasyon ve uterus kontraksiyonlarının mekanik ve/veya farmakolojik yöntemler ile uyarılmasına doğum indüksiyonu denir.

Perkreata ne demek?​

Bebeğin eşinin rahimin duvarına yapışmasına plasenta akreata denir . Bu yapışma kas tabakasına kadar ulaşıyorsa buna plasenta inkreata eğer rahim duvarının tamamını tutup mesaneye kadar uzanıyorsa da plasenta perkreata denir.
 
Sezaryen ve doğum ile ilgili detaylı bilgiler verilmiş. Sezaryen doğumun riskleri, komplikasyonları ve 4 sezaryenin potansiyel riskleri hakkında bilgiler paylaşılmış. Sezaryen operasyonu sırasında ve sonrasında ortaya çıkabilecek komplikasyonlar detaylı bir şekilde açıklanmış. Ayrıca doğum sonrasında rahim ağrısının nedenleri ve doğum endikasyonunun tanımı hakkında bilgiler verilmiş. Son olarak, plasenta perkreata durumu hakkında da bilgi sunulmuş. Bu bilgiler doğum süreci ve komplikasyonları hakkında geniş bir perspektif sunarak okuyucuların daha bilinçli olmalarını sağlayabilir.
 
Geri
Üst