Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Transient ne demek tip?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
39.868
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Transient ne demek tıp?​

Transient (Geçici) Otoakustik Emisyon (TEOAE) Akustik uyaran ardından ortaya çıkan frekansa özel cevaptır. İşitmesi normal, orta kulak ve kokleası (salyangoz) normal olan kişilerde ölçülebilir. TEOAE, kısa süreli akustik uyaranı takiben 4-20 msn içinde kaydedilir. En sık 1-4 kHz frekans aralığında gözlenir.

Müzikte transient ne demek?​

elektronik ve ambiant harmanına göz yaşartıcı gaz aroması eklenerek hazırlanmış gaelle albümü.

Transient elektrik ne demek?​

Transient elektrik ne demek?
Transient kelimesi İngilizce transit kelimesinin bir türevi olup kelime olarak geçici veya kısa süreli gibi anlamlara gelmektedir. Elektrikte ise gerilim temelinde geçici ancak çok hızlı değişimler transient olarak tanımlanmaktadır.

Müzikte Threshold nedir?​

Müzikte Threshold nedir?
Hakkındaki Terimler. Kompresördeki ayarlanılabilir eşik seviyesi (ingilizce Threshold), seslerin hangi desibelden sonra işleme tabii tutulacağını belirler.

Transient analiz ne demek?​

Transient Analiz : Transient analiz modülü, tasarımın zamana bağlı değişen yüklere verdiği yanıtı hesaplamak için kullanılır.

Limiter nedir nasıl kullanılır?​

Aranjede her kanala ayrı ayrı makyajlama yapmak için atanabilir ve yahut master kanalına master limiter uygulanarak sesin dinamiklerini koruyabilmek için kullanılabilir. Limiter’lar yani sınırlayıcılar ani ses yükselmelerinin meydana gelmesini önlemek için canlı ses ve yayın uygulamalarında kullanılır.

Ansys dinamik analiz nedir?​

Ansys dinamik analiz nedir?
mik analizler başta olmak üzere lineer olmayan sistemlerin dinamik analizlerini kapsamaktadır. Bu eğitimde katılımcılar analitik hesaplar ike normal mod, düzensiz titreşim, spektrum cevabı ve yarım sinüs şok modellerinin doğrulamasını öğreneceklerdir.

Limiterler nerede kullanılır?​

Limiterler nerede kullanılır?
Limiter’lar yani sınırlayıcılar ani ses yükselmelerinin meydana gelmesini önlemek için canlı ses ve yayın uygulamalarında kullanılır.

Mikserde kompresör ne işe yarar?​

Basit anlamıyla, bir sesin dinamik aralığını sıkıştırmak için kompresör kullanılır. Ses performansının daha yüksek ve sessiz kısımlarını seviye olarak birbirine yakınlaştırmak için kompresör kullanırız. Bunu iki farklı yol kullanarak yapar. “Aşağı doğru sıkıştırma” da, kompresör çok yüksek olduğunda sinyali zayıflatır.

Eşikleme nedir görüntü işleme?​

Eşikleme nesnelerin arka plandan ayrılması işlemidir ve en basit bölütleme (segmentation) yöntemidir. Nesneleri arka plandan ayırmak için en kolay yol, histogramdan göreceli olarak belirlenen bir T eşik değeri ile görüntüdeki piksel değerlerini karşılaştırmak olacaktır.
 
Transient terimi farklı bağlamlarda kullanıldığını görebiliyoruz. Tıpta, "Transient Otoakustik Emisyon (TEOAE)" olarak ortaya çıkan frekansa özel cevap anlamına gelirken, elektrik alanında ise gerilimde meydana gelen kısa süreli ve ani değişimleri ifade ediyor. Müzikteki kullanımında ise, elektronik ve ambiant müzik türlerinde bulunan bir tür işleme tekniği olarak karşımıza çıkıyor.

Müzikle ilgili diğer terimlere bakacak olursak, "Threshold" terimi, seslerin hangi desibelden sonra işleme tabii tutulacağını belirleyen kompresördeki ayarlanabilir eşik seviyesini ifade ederken, "Limiter" terimi ise ani ses yükselmelerini önlemek için canlı ses ve yayın uygulamalarında kullanılan bir işlem aracıdır.

Ayrıca, "Transient analiz" terimi, bir sistemin zamana bağlı değişen yüklere verdiği yanıtı hesaplama işlemi için kullanılan bir analiz yöntemini ifade ederken, "Ansys dinamik analiz" ise lineer olmayan sistemlerin dinamik analizlerini kapsayan bir inceleme methodunu tanımlıyor.

Eşikleme ise görüntü işleme alanında kullanılan nesne ayırma ve bölütlenme işlemi olan bir yöntemdir, görüntüdeki piksel değerlerini karşılaştırarak nesneleri arka plandan ayırmayı sağlar. Bu terimlerin detaylı anlamları ve kullanım alanlarıyla ilgili daha fazla bilgiye sahip olmak isterseniz sormaktan çekinmeyin!
 
Geri
Üst