Transferden sonra hangi yemekler yenir?
Embriyo Transferi Sonrası Beslenme Listesi- Yeşil yapraklı sebzeler,
- Haşlanmış beyaz et,
- Kavrulmamış kuruyemiş,
- Haşlanmış yağsız bakliyat,
- Gazsız doğal içecek,
- Ödem söktürücü özelliği bulunmayan doğal meyveler,
- Süt ve süt ürünleri.
Embriyo transferi sonrası nasıl beslenmeli?
İşlenmiş gıdalar, şeker, tuz, sağlıksız yağları hayatınızdan uzak tutun. Onun yerine, mutfağa daha fazla girin ve yemeklerinizi kendiniz hazırlayın. Taze sebze ve meyveler, zeytinyağı gibi sağlıklı yağlar, somon gibi omega-3 içeren gıdalar, lifli ve tahıllı besinler, protein değeri yüksek gıdalar tercih edin.Tüp bebek tedavisinde beslenme nasıl olmalı?
Tüp bebek tedavisinde beslenme nasıl olmalı?Tüp bebek tedavisi sürecinde bol sıvı almak gerekir. Kola, çay, maden suyu yerine günde en az 2-3 litre su tüketilmelidir. Tüp bebek tedavisi süresince nohut, kuru fasulye, barbunya sofralardan eksik edilmemelidir. Haftalık yemek programında en az 2 gün kuru baklagiller olmalıdır.
Tüp bebek transferi yapıldıktan sonra nelere dikkat edilmeli?
Sigara ve alkol kesinlikle kullanmamak gerekmektedir. Aşırı baharatlı, yağlı gıdalardan uzak durarak taze sebze, meyve ve protein ağırlıklı besinleri tüketmeye özen gösterip, bol su tüketmenizde yarar var. Doktorunuza danışmadan herhangi bir ilaç kesinlikle kullanmayın.Tüp bebek başarısını artırmak için ne yapmalı?
Bunun için tüp bebek tedavisi öncesi bazı ilaç ve vitamin takviyeleri ile sperm kalitesini artırmak gebelik şansını artıracaktır. Bunun dışında tüp bebekte mikroenjeksiyon sırasında iyi kalitedeki spermleri seçmek için sperm seçme yöntemlerinden birini kullanmak tüp bebek başarı şansını artıracaktır.Tüp bebek tedavisinde hangi bitki çayı içilir mi?
Tüp bebek tedavisinde hangi bitki çayı içilir mi?Tüp bebek tedavisi görmeye karar veren çiftlerin tedavi öncesinde, tedavi görüldüğü esnada ve tedavi sonrasında asitli içecekler, siyah çay, bitki çayları ve kahve içmemeleri önerilmektedir.
Transferden sonraki ilk üç günü evinizde dinlenerek geçirmekte fayda görülmekte. Bu süre içerisinde günlük yaşam aktivitelerinizi yapmanız mümkün. Hapşırmanın, öksürmenin, uyurken sağa, sola dönmenin tutunma üzerinde olumsuz etkisi bulunmamaktadır. Ayrıca, merdiven inip çıkmanın da bir sakıncası yoktur.