Transfer sonrasi ne yenmez?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
171.662
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Transfer sonrasi ne yenmez?​

İşlenmiş gıdalar, şeker, tuz, sağlıksız yağları hayatınızdan uzak tutun. Onun yerine, mutfağa daha fazla girin ve yemeklerinizi kendiniz hazırlayın. Taze sebze ve meyveler, zeytinyağı gibi sağlıklı yağlar, somon gibi omega-3 içeren gıdalar, lifli ve tahıllı besinler, protein değeri yüksek gıdalar tercih edin.

Transfer sonrası yeşillik yenir mi?​

Yeşil yapraklı sebzeler, badem ve fındık gibi doğal yemişler; folik asit, protein ve sağlıklı yağ içermeleri sebebiyle bu süreçte tüketebileceğiniz en ideal gıda çeşitleri arasında bulunur.
Transferden sonra hangi yemekler yenir?
Tüp bebek transferinden sonra neler yenmeli sorusuna cevap arıyorsanız balık, yumurta, az yağlı et, baklagiller, gibi proteinleri tüketerek üreme sisteminizin çalışmasını sağlayan hormonların üretilmesini sağlarken, yumurtalıklarda yumurta hücresinin olgunlaşmasına yardımcı olursunuz.

Tüp bebek transferden sonra nasıl yatmalı?​

Embriyo transferi sonrası yatış pozisyonu olarak genelde önerilen yatma pozisyonun yan yatış pozisyonudur. Bu pozisyonda kafayı çok yukarıda bırakmayacak şekilde 1 gün kadar bu şekilde yatmak uygun olacaktır. Bu şekilde yatarken imce yastıklarla destek yapılabilir. Rahat kıyafetler giymek yatarken uygun olacaktır.

Embriyo transferinden sonra tutunması için neler yapılmalı?​

-Embryo transferinden sonra cinsel ilişkide bulunmak hamilelik oranlarını düşürmemektedir ve embryonun tutunma şansını artırdığı konusunda da bazı kanıtlar vardır. -Günde 30 dakika yürüyüş gibi hafif egzersiz yapmanın tüp bebek tedavisinin başarısı üzerinde olumsuz etkisi olması pek muhtemel değildir.
Transferden sonra embriyonun tutunması için ne yapmalı?

Embriyo transferinden sonra maydanoz yenir mi?​

Transferden sonra yeşil renkli sebze yenilmemelidir (maydanoz , nane vb..)

Tüp bebek tedavisi sırasında neler yenmeli?​

Tüp bebek tedavisi sürecinde bol sıvı almak gerekir. Kola, çay, maden suyu yerine günde en az 2-3 litre su tüketilmelidir. Tüp bebek tedavisi süresince nohut, kuru fasulye, barbunya sofralardan eksik edilmemelidir. Haftalık yemek programında en az 2 gün kuru baklagiller olmalıdır.
Transferden sonra hangi tarafa yatmalı?
 
Geri
Üst