Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Trahom nedir nasil tedavi edilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.235
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Trahom nedir nasıl tedavi edilir?​

trahom, ağızdan alınan eritromisin gibi antibiyotiklerle kolayca tedavi edilebilir. eğer ilk evrelerinde tedavi edilirse, göz tamamen iyileşir. bununla birlikte, yara izi ve körlük bir kez başladığında, görme, genellikle düzeltilemez. ülkemizde trahomla savaşa 1925 yılında başlanmıştır.
Trahom ne zaman çıktı?
Trahom Cumhuriyetten önce ülkemizin geniş bir kısmında görülen sakatlıklara ve körlüklere sebep olan bulaşıcı bir hastalıktır. Ülkemizde 1925 yılında trahom savaşına başlanmıştır. Trahom Mücadele Teşkilatı hastane, dispanser ve köy tedavi evlerinin sayısını yıldan yıla arttırarak hasta taraması ve tedavisi yapmıştır.
Trahom savaş Talimatnamesi hangi yılda yayınlandı?
51 “Trahom Savaşı”, Türksözü, 31 Temmuz 1935.

Trahom nereden bulaşır?​

Hastalığa neden olan bakteri, hastalık bulaşmış kişinin gözleri veya burnuyla doğrudan veya dolaylı yollardan temas edilmesiyle yayılabilir. Dolaylı yollardan temas ifadesi, hastalık bulaşmış kişinin gözleri veya burnuyla temas etmiş kıyafet veya karasinekleri içerir.
Trahom etkeni nedir?
Granüler konjonktivit, Mısır oftalmisi ve kör edici trahom olarak da adlandırılan trahom bulaşıcı bir hastalıktır ve nedeni Chlamydia trachomatis adlı bir bakteridir. Enfeksiyon, göz kapaklarının iç yüzeyinde pürüzlenmeye neden olur.
Tifüs hastalığı ne zaman çıktı?
İlk tifüs vakasına 1489 yılında bir İspanya sömürgesi olan Moorish Granada’da rastlanmıştır. İspanyollar, kuşatma sırasında savaş sebebiyle 3.000 askerlerini kaybederken, aynı zamanda buna ek olarak tifüs sebebiyle tek bir seferde 17.000 asker ölmüştür.
Lepra hastalığı neden olur?
Cüzzam hastalığı (lepra), bakteri kökenli bir enfeksiyondur. Cüzam hastalığına Mycobacterium leprae bakterisi neden olmaktadır. Bakteri kökenli bir hastalık olduğu için tedavisi antibiyotik ilaçlarla yapılmaktadır.
Trahom nedir göz?
Trahom, konjonktivayı, korneayı ve gözkapaklarını saran, genellikle süreğen bir çeşit göz hastalığıdır; gözde kesecikler ve bir kornea yastıkçığının oluşmasına ve tipik nedbe benzeri lezyonlara sebep olur.

Keratokonus hastalığı ne demek?​

Keratokonus, kornea şeklinin bozulduğu ve öne doğru sivrilerek koni şeklinde çıkıntı yaptığı bir göz rahatsızlığıdır. Kornea, gözün en ön kısmında bulunan şeffaf kubbe şeklindeki katmandır. Korneada ortaya çıkan bu değişiklik göze gelen ışığın görme alanında odaklanamamasına yol açar.
 
Geri
Üst