AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Trafonun icindeki yag ne ise yarar?

Editör

Yeni Üye

Trafonun içindeki yağ ne işe yarar?​

Mineral esaslı Trafo İzolasyon yağları yani Trafo Yağları, son derece mükemmel elektriksel yalıtım özelliklerine sahip yüksek termal stabilitiye sahip ve genellikle naftanik esaslı baz yağlardan rafine edilmiş yağlardır. Genellikle güç ve dağıtım trafolarında korona ve kıvılcımı önlemek ve soğutma amaçlı kullanılır.

Trafo yağı neden çalınır?​

Trafo yağı neden çalınır?
AKARYAKIT OLARAK KULLANILIYOR Yavuz, trafo yağının kilogramının 5 TL ile 10 TL arasında değiştiğine dikkat çekerek “Bu yağ çalınarak yakıt olarak kullanılıyor. Trafo yağı, işleme tabi tutulmadan doğrudan akaryakıt olarak kullanılabiliyor. Başka bir ürünle karıştırmaya ya da seyreltmeye gerek olmuyor.

Trafo yağı içinde neden kabarcıklar oluşur?​

Trafo yağı içinde neden kabarcıklar oluşur?
Trafo yağının, (izolasyon direnci üzerine en büyük etkisi nem ve hava oluşumu) zaman içerisinde olarak oluşan ve yağın havadan aldığı oksijen ile oksidiyona uğraması sonucunda, Trafo yağı içerisinde asit. Trafo yağı içerisinde tortu. Trafo yağının içerisinde hava kabarcıkları oluşur.

Trafo yağı fiyatı ne kadar?​

Çok iyi rafine edilmiş naftanik esaslı trafo yağıdır. Transformatörlerde ve devre kesicilerde elektrik izolasyonu ve soğutma amacıyla kullanılır. Akma noktası düşük, parlama noktası yüksektir….
Kategori : | Trafo Yağları
Fiyatı : | 3417.03 TL + KDV
| 4032.1 TL KDV Dahil
| Mağazaya Git »

Trafo ne kadar yağ alır?​

Trafo ne kadar yağ alır?
Günümüzde trafo üreticileri tarafından 66 kV üst gerilimde 40 MVA güce kadar yağa daldırılmış dağıtım ve güç transformatörleri, 36 kV üst gerilimde 20 MVA güce kadar dökme epoksi reçine kuru tip trafoları ve 40 MVAR güce kadar reaktörler üreten trafo firmaları vardır.

Trafo yağ delinme gerilimi kaç olmalı?​

Trafo yağ delinme gerilimi kaç olmalı?
bu testte 1 lt kadar yağ bir test makinası yardımı ile gerilimi yavaş yavaş yükseltilerek, kaç kv seviyesinde delinme yapacağına dair teste tutulmaktadır. 6 adet deneme sonucu delinme seviyelerinin ortalaması alınır ve 40 kV üzerinde olur ise trafonun yağının iyi durumda olduğu belirlenir.

Trafo yağı, güç ve dağıtım trafolarında kullanılan ve elektriksel yalıtım özelliklerine sahip olan bir yağ türüdür. Genellikle korona ve kıvılcımı önlemek amacıyla ve soğutma işlevi için tercih edilir. Trafo yağı, yüksek termal stabiliteye sahip olan mineral esaslı bir izolasyon yağıdır.

Trafo yağı çalınma nedenlerinden biri, akaryakıt olarak kullanılabilmesidir. Trafo yağı kolayca işlenmeden doğrudan akaryakıt olarak kullanılabilmektedir. Bu nedenle bazı durumlarda çalınarak yakıt olarak kullanılabilmektedir.

Trafo yağı içinde kabarcıklar oluşmasının nedeni, zamanla yağın havadan aldığı oksijen ile okside olması sonucunda hava kabarcıkları oluşmasıdır. Bu durum, trafo yağının izolasyon direncini ve performansını olumsuz etkileyebilir.

Trafo yağının fiyatı, kalitesine göre değişiklik gösterebilir. Özellikle iyi rafine edilmiş naftanik esaslı trafo yağları, transformatörlerde ve devre kesicilerde elektrik izolasyonu ve soğutma amacıyla kullanılır. Fiyatı üzerinde KDV dahil olmak üzere farklı fiyat seçenekleri bulunmaktadır.

Trafo yağı ne kadar alacağı konusunda belirli bir kural yoktur. Trafo üreticileri, farklı güç ve gerilim seviyelerine sahip trafolar için farklı yağ ihtiyaçlarını belirlerler. Örneğin, 66 kV üst gerilimde 40 MVA güce kadar yağa daldırılmış dağıtım ve güç transformatörleri için farklı miktarda yağ kullanılabilir.

Trafo yağının delinme gerilimi önemli bir test kriteridir. Bu testte, belirli bir miktar yağın yavaş yavaş gerilimi artırılarak delinme gerilimi belirlenir. Trafo yağının iyi durumda olduğu kabul edilmesi için belirli bir değer üzerinde delinme gerilimine dayanması gerekmektedir. Bu değer genellikle 40 kV üzerinde olmalıdır.

Geri