AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Trafikte yaslilara nasil yardimci olabiliriz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Trafikte yaşlılara nasıl yardımcı olabiliriz?​

➜ Taşıtlara binerken yaşlılara öncelik tanımalıyız. ➜ Toplu taşıma araçlarında hamilelere yer vermeliyiz. ➜ Okul servisinde ihtiyaç duyduğumuzda servis görevlisinden yardım istemeliyiz. ➜ Trafikte ihtiyaç duyduğumuzda trafik polisinden yardım istemeliyiz.
Yaslilara neden yardim ederiz?
Bu şekilde yaşlı insanların yaşamlarını kolaylaştırabilir ve daha güzel bir yaşam sürmelerini sağlayabiliriz. Yaşlı insanlar gençler kadar rahat fiziksel aktivitelerde bulunamazlar. Bu nedenle onlara günlük işlerini yapmalarında yardım etmeliyiz. Yaşlı insanların farklı psikolojide olabileceğini unutmamalıyız.

Yaşlı insanların ihtiyaçları nelerdir?​

Böylece yaşlıların sağlık, barınma, çalışma, gelir, beslen- me, ulaşım ve rehabilitasyon gibi gereksinimlerinin karşılanması, özellikle kaynakları sınırlı olan ülkelerde önemli sorunlar yarat- maktadır.
Yaşlı insanlar hangi konuda yardıma ihtiyaç duyarlar?
Soru: Yaşlı insanlar, hangi durumlarda yardıma ihtiyaç duyarlar? Cevap: Alışverişe gittiklerinde ellerindeki poşetler ağır olduğunda, karşıdan karşıya geçerken trafik yoğun olduğunda, hastayken onların yemeklerinin hazırlanmasında ve evlerinin temizliğinde yardıma ihtiyaç duyarlar.
Trafikte ihtiyaç duyduğunuzda kimlerden yardım istersiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz. Bir trafik kazası olduğu durumda kaza sırasında kazazedelere yardım edebilecek tek bir kişi var ise gerekli önlemleri aldıktan sonra 112 acil servis numarasını aramalıdır.
Trafikte bir sorun yaşarsanız kimlerden yardım istersiniz?
Yaşlı, hamile veya özel gereksinimli kişiler trafikte yardıma ihtiyaç duyabilirler. Bu kişilere karşıdan karşıya geçerken, sıra beklerken veya yolculuk yaparken öncelik verilmelidir. Bu kişilere yardım etmenin insanlık görevi olduğu unutulmamalıdır.

Hangi durumlarda insanlara yardım ederiz?​

Eşya, giyim malzemesi, temizlik malzemesi, bebek ve kadın bakım ürünleri, ev, iş yardımları yardım yapılması gereken öncelikli alanlardır. Savaşlarda mağdur olan, afetlerde muhtaç duruma gelen kimselere de özellikle yardımların çabucak yetiştirilmesi insanlık vazifelerinden biridir.
Muhtaç durumda olanlara neden yardım etmek gerekir?
Cevap: Muhtaç durumda olan insanlar hem ihtiyaçlarını karşılayamazlar hem de kendilerini çok zorda hissederek bunalıma girebilirler. Böyle insanlara yardım etmek hem toplum içerisinde bir sevgi bağı oluşmasını sağlar. Hem de insanların ihtiyaçlarını karşılamalarına olanak sağlar.

Fakir insanlara neden yardım etmeliyiz?​

Başkasına yardım eli uzatanlar olgunlaşır, erdemli insan olurlar. Böyle kimseler Allah tarafından sevilir, İnsanlar ona saygı gösterirler. İnsanı küçülten, alçaltan davranışların temelinde mala ve paraya aşırı düşkünlük ve bencillik önemli yer tutar.
Yaşlılar ne zaman yardıma ihtiyaç duyar?
Soru: İnsanlar hangi durumdayken yardıma ihtiyaç duyar? Cevap: İhtiyaçlarını tek başlarına karşılayamadıkları veya zor durumda kaldıkları zaman yardıma ihtiyaç duyarlar.

Geri