AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Trafikte baskalarina nasil yardimci olabiliriz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Trafikte başkalarına nasıl yardımcı olabiliriz?​

➜ Ulaşım araçlarında özel gereksinimle birini gördüğümüzde yer vermeliyiz. ➜ Taşıtlara binerken yaşlılara öncelik tanımalıyız. ➜ Toplu taşıma araçlarında hamilelere yer vermeliyiz. ➜ Okul servisinde ihtiyaç duyduğumuzda servis görevlisinden yardım istemeliyiz.
Yaşlılara nasıl yardım edebilirim?
Yaşlı insan otobüste ayakta ise yerimizden kalkıp ona yer vermeliyiz veya metronun yürüyen merdivenlerden çıkarken onların koluna girip düşmelerin engellemeliyiz, yaya yolunda yürürken onlara yardımcı olmalıyız. Trafikte yaşlılara karşıdan karşıya güvenli bir şekilde geçmelerine yardım edebiliriz.
Trafikte ihtiyaç duyulduğunda kimlerden yardım alabiliriz?
Eğer birden çok yardım edebilecek durumda olan kişi varsa bir kişi 112 acil servis numarasını ararken diğer kişilerde eğer yardım edebilecek düzeyde yeterli bilgi, tecrübe ve sağlık durumu varsa yaralılara yardım etmeli, biliyorsa yaralılara ilk yardım uygulamalıdır.

Trafikte sorun yaşarsak kimlerden yardım isteriz?​

Cevap: Trafik polisinden, annemden ve babamdan yardım isterim.
Trafikte ilk yardım gerektiren durumlarda kimlerden ve nasıl yardım istenir?
Trafikte ilk yardım gereken durumlarda ilk yardım bilgisi olan kişilerden yardım istenmelidir. İlk yardım bilgisi olan kişilerin kazazedelere müdahale etmesi, daha büyük sağlık sorunlarının yaşanmasının önüne geçer. Hayat kurtarır. İlk yardım bilgisi olmayan kişilerin kazazedelere müdahale etmemesi gerekir.
Özel gereksinimli bireyler trafikte ne tür sorunlar yaşıyor olabilir?
Soru: Özel gereksinimli bireyler trafikte ne tür sorunlar yaşıyor olabilirler? Cevap: Karşıdan karşıya geçerken, sıra beklerken veya yolculuk yaparken sorun yaşıyor olabilirler.
Trafik kurallarına uymazsak can güvenliğimiz tehlikeye girer, kaza geçirebiliriz, yaralanabiliriz. Trafik kuralları trafiği düzenlemek için ve insanların zarar görmesine engel olmak için vardır. Bu yüzden kendimiz ve karşımızdaki insanları düşünerek trafik kurallarına uyumalı, uymayanları da uyarmalıyız.
En kısa trafik kuralları nelerdir?
Trafik Kuralları
Yardım kimlere yapılmalı?
Kimlere yardım yapılır: İhtiyaç sahibi olan ailelere, öksüzlere, yetimlere, muhtaçlara, düşkünlere, mültecilere ve de muhacirlere başta olmak üzere geçimini sağlayamayan, bunun için önünde engel bulunan insanlara yardım yapılmalıdır.

Geri