Trafik kazasinda karsi tarafin sigortasi yoksa ne yapilmali?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.105
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Trafik kazasında karşı tarafın sigortası yoksa ne yapılmalı?​

Eğer kazada hiçbir kusurunuz yoksa yine sigorta şirketiniz zararınızı öder. Ancak karşı taraf sigortasını yaptırmadığı için “Rücu etme” hakkınız vardır. Rücu ettiğiniz anda sigorta şirketiniz tazminat miktarını sigortasız taraflardan ister. Böylece hasarsızlık indiriminiz devam eder ve mağdur olmazsınız.

Eksik sigorta oranı nasıl hesaplanır?​

Eksik sigortada sigortacının ödemesi gereken tazminat şu formüle göre hesaplanır: Tazminat tutarı = zarar tutarı x (sigorta bedeli / sigorta değeri).

KTK Zorunlu Mali Sorumluluk sigorta poliçesi nedir?​

KTK Zorunlu Mali Sorumluluk sigorta poliçesi nedir?
Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası; motorlu bir aracın karayollarında işletilmesi sırasında, bir kimsenin zarara uğramasına neden olunması durumunda, o aracı işletenin üçüncü kişilere karşı olan sorumluluğunu belli sınırlar içinde karşılamayı amaçlayan ve yasaca yapılması zorunlu kılınan sorumluluk sigortası türüdür.

Zorunlu trafik sigortası neleri kapsar?​

Zorunlu trafik sigortasına sahip aracın bir kazaya karışması durumunda maddi hasar, sağlık giderleri, sakatlanma ve ölüm olmak üzere, poliçe limitlerine ve kusur oranlarına göre sigorta şirketi tarafından karşılanır.

Kaza anında sigorta yoksa ne olur?​

Bu durumda, sigortasız şekilde kazaya karışan kişiler, kendi masrafları haricinde karşı tarafın masraflarını da ödemek zorunda kalır. Kazaya karışan karşı tarafın sigortası yoksa, bu durumda her iki taraf da kendi masraflarını ödemek mecburiyetinde kalır.

Eksik sigorta çarpanı nedir?​

Eksik sigorta çarpanı nedir?
Poliçede gösterilen sigorta bedelinin sigortalı menfaatinin hasara uğradığı tarihteki gerçek değerinin altında kalması durumuna ‘eksik sigorta’ denir. Eksik sigortanın tespit edilmesi halinde sigortacı, sigorta bedelinin sigorta değerine olan oranı kadar eksik sigorta öder.

KTK nin açılımı nedir?​

Karayollarında, mal ve can güvenliği yönünden trafik güvenliğini ve trafik düzenini sağlamak amacıyla alınan tüm önlem ve tedbirleri 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu belirlemektedir. Kısaca ktk denilmektedir.

Dorseye trafik sigortası yapılır mı?​

Dorseye trafik sigortası yapılmaz. Genellikle trafik sigortası poliçesi çekici için kesildiği takdirde bir kaza anında bağlı bulunan römork, dorse de sigorta kapsamında hasarın tazminine imkan vermektedir.
 
Trafik kazasında karşı tarafın sigortası yoksa karşılaşabileceğiniz durumlar ve yapılması gerekenler hakkında bilgi verildiğinden, doğru bilgilendirme için teşekkür ederiz. Eksik sigorta oranı nasıl hesaplanır konusunda verilen formülle sigortacının ödemesi gereken tazminat miktarını hesaplayabilirsiniz.

KTK Zorunlu Mali Sorumluluk sigorta poliçesi nedir konusunda verilen bilgiye göre, Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası; bir aracın karayollarında işletilmesi sırasında, bir kimsenin zarara uğramasına neden olunması durumunda aracı işletenin üçüncü kişilere karşı sorumluluğunu karşılamayı amaçlayan bir zorunlu sorumluluk sigortası türüdür.

Zorunlu trafik sigortasının neleri kapsadığına dair bilgi de doğrudur. Kazaya karışan aracın maddi hasar, sağlık giderleri, sakatlanma ve ölüm gibi durumlar sigorta şirketi tarafından poliçe limitleri ve kusur oranları doğrultusunda karşılanır.

Kaza anında sigortanın olmaması durumunda her iki tarafta kendi masraflarını karşılamak zorunda kalırken, sigortasız şekilde kazaya karışan kişiler karşı tarafın masraflarını da ödemek durumunda kalabilirler.

Eksik sigorta çarpanı olarak tanımlanan eksik sigorta durumunda sigorta bedelinin sigorta değerine oranı kadar eksik sigorta ödenir. KTK'nin açılımı olan Karayolları Trafik Kanunu konusunda bilgi de doğru verilmiştir. Son olarak, dorseye trafik sigortası yapılmadığı, genellikle çekici için kesilen trafik sigortası poliçesinin bir kaza durumunda bağlı bulunan römork veya dorseyi de sigorta kapsamına alabileceği belirtilmiştir.
 
Geri
Üst