AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Trafik kazalarinda bilirkisi nasil olunur?

Editör

Yeni Üye

Trafik kazalarında bilirkişi nasıl olunur?​

“Adli Trafik” alt uzmanlık alanında bilirkişiliğe başvuru için adli trafik alanında hizmet veren resmî kurumlarda en az 5 yıl süreyle çalışmış olmak ve bu süre içerisinde sertifikalandırılmak veya uzman olarak yetkilendirilmiş ya da Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğünün …

Sürücü kursları kapatıldı mı?​

SÜRÜCÜ KURSLARI KAPATILDI MI? MEB, ehliyet, gemi adamı ve pilot lisansı almak isteyenlere yönelik kurslar ile özel çeşitli kurslardan yeterli altyapıya sahip olanların, teorik dersleri uzaktan öğretim yoluyla yapabilecekleri açıkladı. Bu kurumlar uygulamalı eğitimlere yüz yüze eğitimin başladıktan sonra devam edecek.

Son dakika sürücü kursları ne zaman açılacak?​

Son dakika sürücü kursları ne zaman açılacak?
EHLİYET KURSLARI AÇILDI MI 2021? Ehliyet kursları diğer adıyla sürücü kursları 4 Ocak 2021 tarihi itibariyle yeniden açıldı. MEB tarafından yapılan açıklamada “Ehliyet, çeşitli kurslar ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri 4 Ocak itibarıyla yüz yüze eğitime başlayabilecektir” denildi.

Trafik kazası bilirkişi ne iş yapar?​

TRAFİK HUKUKUNDA BİLİRKİŞİ Olayın Türk Ceza Kanunu, Borçlar Kanunu, Trafik Kanunu (Yönetmeliği) hükümleri, sürücü /yaya veya yolcu olarak insan, araç ve yol, çevre ve meteorolojik koşulların irdelenmesi ve sonucun tespit edilmesini sağlar.

Sürücü kursu ne zaman kapatılacak?​

Bakan Selçuk’tan bir açıklama daha: 16-30 Mart’ta… Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Özel öğretim kursları, rehabilitasyon merkezleri ve sürücü kursu gibi kurumlar da 16-30 Mart’ta tatil olacak.” açıklamasını yaptı.

Sürücü kursu ne zaman açılacak?​

Sürücü kursu ne zaman açılacak?
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran imzasıyla illere gönderilen yazıda, aynı kanun kapsamında bulunan özel öğretim kurumlarından çeşitli kurslar, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları, motorlu taşıt sürücüleri kursları, iş makineleri sürücü eğitim kursları, hizmet içi eğitim …

2022 ehliyet kursları ne zaman başlıyor?​

Ehliyet almak isteyen bir kişinin öncelikle sürücü kursuna başvuru yapması gerekiyor. Sürücü adayı teorik eğitimini alıyor….
EHLİYET SINAV TARİHLERİ 2022
Başvuru Tarihleri | E-Sınav Tarihi | Direksiyon Tarihi
1-10 Ağustos 2022 | “ | “
1-10 Eylül 2022 | “ | “
1-10 Ekim 2022 | “ | “

Ehliyet yerleri açık mı?​

Kademeli normalleşme süreci ile birlikte yasakların çoğu kalktı ve pek çok iş kolu faaliyetlerine devam ediyor. İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinde kapalı olacak iş yerleri açıkça belirtildi. Bu iş yerleri arasında sürücü kursları bulunmuyor. Kademeli normalleşme döneminde sürücü kursları faaliyetlerine devam edecek.

Trafik kazalarında bilirkişi olabilmek için "Adli Trafik" alt uzmanlık alanında hizmet veren resmi kurumlarda en az 5 yıl çalışmış olmak gerekmektedir. Bu süre içerisinde sertifikalandırılmış veya uzman olarak yetkilendirilmiş olmanız da önemlidir. Ayrıca, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü gibi kurumlar da bilirkişi olmak için tercih edilen kurumlar arasında yer almaktadır.

Trafik kazası bilirkişileri, olayın Türk Ceza Kanunu, Borçlar Kanunu, Trafik Kanunu (Yönetmeliği) hükümleri çerçevesinde çalışırlar. İnsan, araç, yol, çevre ve meteorolojik koşulların incelenmesiyle olayın detayları ve sonuçları hakkında bilgiler verirler. Bu sayede mahkemelerin doğru kararlar almasına yardımcı olurlar.

Sürücü kursları ise belirli dönemlerde açılıp kapatılabilmektedir. Örneğin, ehliyet kursları 2021 yılında belirli bir tarihte yeniden açılmış ve yüz yüze eğitime başlamıştır. Aynı şekilde, sürücü kursları da kademeli normalleşme süreci kapsamında faaliyetlerine devam edebilmektedir.

Ehliyet almak isteyen bir kişinin öncelikle bir sürücü kursuna başvurması gerekmektedir. Ardından, teorik eğitim alması ve sınavlara girmesi gerekmektedir. Ehliyet sınav tarihleri için belirlenen başvuru tarihlerine dikkat ederek gerekli işlemleri yapabilirsiniz. Ehliyet kursları genellikle belirli dönemlerde açılır ve başvurular kabul edilir.

Sonuç olarak, trafik kazalarında bilirkişi olmak için belirli şartları sağlamanız gerekmektedir. Sürücü kurslarının açılıp kapatılması ise genellikle resmi kurumların aldığı kararlar doğrultusunda gerçekleşmektedir. Ehliyet almak isteyenlerin ise belirlenen tarihlerde başvuru yaparak süreci takip etmeleri önemlidir.

Geri