AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Trafik kazalarina en cok ne neden olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Trafik kazalarına en çok ne neden olur?​

Aşırı Hız. Trafik kazaları, kazaya sebep olan unsurlar bakımından ayrışır. Trafik kazalarının nedenleri arasında birçok farklı etken devreye girer. Buna göre dünyada trafik kazalarının en başlıca sebebi aşırı hız olarak gösterilir.

Trafik kazasında 50 kusur ne demek?​

kusur oranı 50 ne demek: Kaza da %50 haklı, %50 hatalı olmak demektir. Diğer bir ifadeyle 8’de 4 kusur denir. Araçta meydana gelen hasar onarım ve araç değer kaybı bedelinin yarısını teminat limiti dahilinde karşı aracın sigorta şirketi tarafından ödeneceği anlamı taşımaktadır.
Kazalara neden olan davranışlar?
Trafik Kazasına Sebep Olan Davranışlar
Trafik kazalarını önlemek için ne yapmalıyız?
Trafik Kazalarından Korunmanın Yolları
- Alkollü araç kullanmayınız.
- Emniyet kemerinizi mutlaka takınız.
- Trafik işret ve işaretçilerine uyunuz.
- Hızlı araç kullanmayınız.
- Far ayarlarınızı kontrol ettiriniz.
- Takip mesafesini koruyunuz.
- Karşıdan karşıya geçerken üst ve alt geçitleri kullanınız.
- Acelecilikten kaçınınız.

Türkiye’de ölüme neden olan hastalıklar?​

Ölüm vakalarının %38,4’ünü oluşturan dolaşım sistemi hastalıkları ilk sırada yer aldı. Bunu %19,7 ile iyi ve kötü huylu tümörler, %12,5 ile solunum sistemi hastalıkları izledi. İskemik kalp hastalığından sonra sırasıyla %22,4 ile serebro-vasküler hastalık ve %8,3 ile hipertansif hastalıklar görüldü.

İş kazalarının temel nedeni nedir?​

İş kazaları genellikle çalışma ortamı koşullarından, yönetim hatalarından, zamanında ve yeterli bakım yapılmamasından, insan faktörlerinin gözardı edilmesinden, yeterli ve uygun eğitim verilmemesinden, denetim eksikliğinden veya bu etkenlerin birkaçı ya da tamamının birbiri ile etkileşmemesi sonucu ortaya çıkar.
Trafik kazalarını önlemek için kaygan bir yolu nasıl güvenli bir hâle getirebiliriz?
Cevap: Kaygan yolu tuzlama çalışmasıyla güvenli hale getirebiliriz.

Geri