Trafik işaretlerinin renkleri ne anlama geliyor?
Daire içindekiler kırmızı ya da mavi renkte olur. Tehlike uyarı işaretleri ise genellikle kırmızı renkli ve üçgen içerisinde olurlar. Durma ve park etme ile ilgili işaretler mavi renklidirler. Otoyol işaretleri yeşil ve mavi renkte olup dikdörtgen şeklindedirler.Mavi renkli levhaları ne anlama gelir?
Kırmızı: Yangın uyarısı ve güvenli olmayan eylemleri vurgular. Sarı: Çalışanların dikkat etmesi gereken eylemleri vurgular. Yeşil: İlk yardım ve acil çıkış eylemlerini vurgular. Mavi: Kişisel koruyucu eylemler için kullanılır.H işareti ne anlama gelir?
Hastane İşareti: Hastane olduğunu ve sürücülerin bu yol kesimini Geçerken gürültü yapmamaya çalışmaları gerektiğini belirtir. Hastane Levhası: Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır. 1,5 mm Galvaniz Sac’dan üretilmiştir.
Mavi üzerine beyaz renkli güvenlik levhaları neyi ifade eder?
Emredici İşaretler: Uyulması zorunlu bir davranışı belirleyen işaretlerdir. *Daire biçiminde üretilir. *Mavi zemin üzerine beyaz piktogram (mavi kısımlar işaret alanının en az % 50’sini kapsayacaktır.) Acil çıkış ve ilkyardım işaretleri: Acil çıkış yolları, ilkyardım veya kurtarma ile ilgili bilgi veren işaretlerdir.Güvenlik ve sağlık işaretleri mavi rengin anlam ve amacı nedir?
MAVİ: Zorunluluk işareti özel bir davranış ya da eylem kişisel koruyucu donanım kullan. YEŞİL: Acil kaçış, ilk yardım işareti kapılar, çıkış yerleri ve yolları, ekipman, tesisler tehlike yok normale dön. (1) Mavi Sadece dairevi bir şekil içinde kullanıldığında emniyet rengi olarak kabul edilir.50 işareti ne demek?
Hız sınırının değişiklik gösterdiği yollarda kullanılır. Eğer hız sınırı uzun bir yol boyunca geçerliyse 10 km’de bir levha tekrar edilir. Yandaki işaret azami hız sınırının 50 olduğunu bildirir.