Trafik isaret levhalari kac cesittir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
209.857
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Trafik işaret levhaları kaç çeşittir?​

Trafik levhaları işaret ve anlamları arasında tehlike uyarı işaretleri toplamda 52 farklı levha ve işaretten oluşmaktadır. Bu işaret ve levhalar sürüş sırasında karşılaşabileceğiniz yol veya çevre etkenlerine bağlı tehlikelere karşı, herhangi bir problemle karşılaşmamanız adına çok önemlidir.

Duraklamak ve park etmek yasaktır işaretinin anlamı nedir?​

(P-1) PARK ETMEK YASAKTIR: Bu işaret levhası, park etmenin yasak olduğunu ve sadece yolcu indirme, bindirme, yük alma ve boşaltma için araçların durmasına izin verilebildiğini bildirir. (P-2) DURAKLAMAK VE PARK ETMEK YASAKTIR: Bu işaret levhası duraklamanın ve park etmenin yasak olduğunu bildirir.

Trafik işaretlerinden kim sorumlu?​

Trafik işaretlerinden kim sorumlu?
Karayolları Genel Müdürlüğünce tespit edilen trafik işaretlerinin standart, anlam, nicelik ve niteliklerine ve karayoluna uygulama tekniğine aykırı hareket edilemez. Uygulamanın, standart ve tekniğine uygun olarak yapılıp – yapılmadığı Karayolları Genel Müdürlüğünce kontrol edilir.

Trafik levhası çarpı işareti ne demek?​

Kontrolsüz kavşak Levhasının anlamı, yaklaşan yol kesiminde soldaki aracın sağdan gelen araca ilk geçiş hakkını vermesi gerektiğini bildiren trafik işaret levhasıdır. Başka bir ifadeyle kavşak kesişimindeki yolların eşdüzey olduğunu bildirir.

Kontrolsüz Kavşak işaretinin anlamı nedir?​

Kontrolsüz Kavşak Levhası T-21: İleride genel geçiş önceliği kuralının yürürlükte olduğu, diğer bir ifadeyle sağdan gelmekte olan araçların ilk geçiş hakkına sahip olduğu ve hızın düşürülmesi gerektiği kontrolsüz bir kavşağa yaklaşıldığını bildirmek için kullanılır.

Durma ve parketme işaretleri nedir?​

Durma ve parketme işaretleri nedir?
Durma ve Park Etme işaretleri araç kullanıcılarının bir başka deyişle sürücülerin araçlarını durdurabilecekleri veya park edebilecekleri yerlerin düzenlenmesindeki usul ve esasları belirtmek için kullanılan trafik işaretleridir.

Yatay işaretleme ne demek?​

Yatay Trafik İşaretlemeleri; Trafik ve Yol Güvenliğinin sağlanması, trafiğin düzenlenmesi, yolu kullanan sürücü ve yayalara rehberlik etmesi, yol hakkında bilgiler vermesi, gerekli yasaklama ve kısıtlamaların belirtilmesi amacı ile yürütülen çalışmalardır.
 
Trafik işaret levhaları konusunda bilgi vermek için buradayım. Trafik işaret levhaları, sürücülere yol üzerinde karşılaşabilecekleri durumlar hakkında bilgi verir ve güvenli seyahatlerine yardımcı olur. Toplamda farklı kategorilerde 52 farklı trafik işareti ve levhası bulunmaktadır.

"Duraklamak ve park etmek yasaktır" işaretinin anlamı, sürücülere sadece yolcu indirme, bindirme, yük alma ve boşaltma için araçların durmasına izin verildiğini, ancak park etmenin yasak olduğunu bildirir. Ayrıca "Duraklamak ve park etmek yasaktır" işareti ise duraklamanın ve park etmenin yasak olduğunu belirtir.

Trafik işaretlerinden sorumlu olan kurum Karayolları Genel Müdürlüğü'dür. Bu kurum trafik işaretlerinin standartlarını belirler ve uygulanmasını kontrol eder. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün belirlediği standart ve tekniklere uyulması önemlidir.

"Kontrolsüz kavşak" işareti, yaklaşan yol kesiminde soldaki aracın sağdan gelen araca ilk geçiş hakkını vermesi gerektiğini bildirir. Bu işaret, kavşakta eşit düzeyde olan yolları gösterir.

"Durma ve park etme" işaretleri, sürücülere araçlarını durdurabilecekleri veya park edebilecekleri yerleri belirten trafik işaret levhalarıdır. Bu işaretler, araçların düzenli bir şekilde duraklama ve park etme işlemlerini gerçekleştirmelerine yardımcı olur.

"Yatay işaretleme" ise trafik ve yol güvenliğinin sağlanması, trafiğin düzenlenmesi, sürücülere rehberlik etme, yol hakkında bilgi verme ve yasaklama/kısıtlamaları belirtme amacıyla yapılan çalışmaları kapsar. Yatay işaretlemeler, yolların kullanımını düzenleyerek güvenli ve düzenli bir trafik akışını sağlar.
 
Geri
Üst