AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Trafik İle İlgili Masallar

haberci

Yeni Üye
Trafik İle İlgili hikayeler
Trafik hakkında masallar
Trafik uzerine hikayeler
KAZAYA UĞRAYAN KIZ
Polianna, (Polyanna) herkesin sevgisini kazanan bir kızdır Bu sevimli cocuk, bir gun kazaya uğradı
Kaza, ekim ayının son gunu oldu Polianna okuldan acele acele eve donerken karşıdan gelen bir otomobilin onunden karşı kaldırıma gecmek istemişti
İşte bundan sonra olanları hic kimse oğrenemedi Kazanın nasıl olduğunu kimse bilmiyordu Suclu da meydanda yoktu Yalnız Polianna o cok sevdiği odaya, o gun saat beşte, baygın, ayakları tutmaz bir halde, kucakta getirilmişti
Ertesi gun de, daha ertesi gun de Polianna okula gidemedi Zaman zaman aklı başına gelirse birkac soru soruyordu ama daha bir şeyin farkında değildi Sorularına verilen karşılıklardan da bir şey anlamıyordu
Boylece tam bir hafta cevresinde olup bitenlerden habersiz, yatağında kıpırdamadan yattı İlk haftanın sonunda ateşi duştu, vucudundaki (bilgi yelpazesinet) ağrılar azaldı, aklı da başına geldi İşte o zaman Polianna'ya olup bitenleri ta başından başlayıp anlatmak gerekti
Polianna hikayeyi dinledikten sonra derin bir soluk aldı
Demek ki sadece yaralanmışım, dedi Oyleyse hasta sayılmam buna cok sevindim
Teyzesi kucuk kızın yatağının kenarında oturuyordu
Sevindin mi? diye sordu
Evet, yaşadığım surece yatağından cıkamayan bir hasta olmaktansa, bacağımın kırılmasına seviniyorum Biliyor musunuz, bacak kırıkları insanı omru boyunca yatakta zorlayan hastalıklara benzemiyor Kırık bacaklar iyileşiyor
Polianna gozlerini tavana dikmiş, durmadan konuşuyordu
Cicek hastalığına yakalanmadığıma da seviniyorum Cicek bozuğu cilden de kotudur, iyi ki boğmaca da olmamışım Bir kere olmuştum, biliyorum Cok kotu hastalıktır Hele kızıl, kızamık olmadığıma da daha cok seviniyorum Cunku bu hastalıklar başkalarına da gecer Oyle olsaydı yanımda oturmanıza izin vermezlerdi
Teyzesi:
Seni sevindirecek ne kadar da cok şey varmış, dedi Polianna tatlı tatlı guldu
Evet seviniyorum ya dedi Daha size acıklamadığım pek cok şey beni sevindiriyor
E PORTER
Ceviren : Azize BERGİN (Polyanna)

Polianna'nın başından geçen bu kaza olayı, aslında trafik kurallarına uymamanın ne kadar büyük riskler doğurabileceğini gösteriyor. Polianna, karşıdan karşıya geçerken dikkatsiz davranarak kaza geçirmiştir ve bu durum hem kendisine hem de çevresindekilere büyük bir endişe ve üzüntü yaşatmıştır.

Polianna'nın optimist bakış açısı ise gerçekten etkileyici. Olayı sadece bir yaralanma olarak görmesi ve daha kötü durumlardan kurtulduğu için sevinmesi, kişisel gelişimi ve içsel gücünün bir göstergesidir. Hastalık konusundaki yorumları da, insanın yaşamında nelerin önemli olduğunu ve aslında sağlığın ne kadar değerli bir hazine olduğunu vurgulamaktadır.

Trafik kazaları, hafife alınmaması gereken ciddi olaylardır ve her zaman dikkatli olunması gerekmektedir. Bu hikaye, trafik kurallarına uymanın ve dikkatli olmanın ne kadar hayati öneme sahip olduğunu anlatmaktadır. Polianna'nın sevgi dolu ve pozitif enerjisiyle çevresine iyimserlik aşılaması da oldukça değerlidir.

Sonuç olarak, bu hikaye bize trafik kurallarına uymamızın ve dikkatli olmamızın önemini hatırlatırken, yaşamımızdaki zorlukları olumlu bir bakış açısıyla karşılayarak güçlü kalmanın ve iyimserliği korumanın ne kadar değerli olduğunu göstermektedir.

Geri