AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Trafik İle İlgili Bilmeceler

haberci

Yeni Üye
Trafikle İlgili Bilmeceler
Trafikle İlgili Bilmece
Trafik İle İlgili Bilmece
Altında dort teker,
Ustunde yuk ceker
(Araba)
Yokuş yukarı cıkar,
Yokuş aşağı iner,
Hareket etmez
(Yol)
Ayakları su icer,
Ustunden gelen gecer
(Kopru)
Sarı kırmızı yeşil yanar,
Dikkat etmeyeni uyar!
(Trafik lambası)
Caddede gorev yapar,
Hızlı gidenlere ceza yazar
(Trafik polisi)
Yolun altından gider,
Yayalar rahat eder
(Alt gecit)
Yolun kenarında durdum,
Onceleri cok korktum
Uzerine cıkınca,
Trafikten kurtuldum (Ust gecit)

Bu bilmecelerin çoğu trafikle ilgili günlük hayatta sık sık karşımıza çıkan unsurları anlatıyor.

1. Altında dört teker, üstünde yük çeker (Araba): Arabalar dört tekerlek üzerinde yol alırlar ve taşıdıkları eşyaları veya insanları bir yerden bir yere taşımak için kullanılırlar.

2. Yokuş yukarı çıkar, yokuş aşağı iner, hareket etmez (Yol): Yollar, araçların ilerlemesi için kullanılan altyapıdır. Yokuşlarda araçlar belli bir eğimle çıkıp inerler, yol ise her iki durumda da sabit kalır.

3. Ayakları su içer, üstünden geçen gecer (Köprü): Köprüler genellikle suyun üzerinden geçen yapılar olup karayolu veya demiryolu trafiğine hizmet ederler.

4. Sarı kırmızı yeşil yanar, dikkat etmeyeni uyar! (Trafik lambası): Trafik lambaları, araç ve yaya trafiğinin düzenlenmesi için kullanılan ışıklı sinyallerdir. Sarı, kırmızı ve yeşil renkler farklı anlamları ifade eder.

5. Caddede görev yapar, hızlı gidenlere ceza yazar (Trafik polisi): Trafik polisleri, trafik kurallarını denetleyen ve ihlal eden sürücülere ceza yazma yetkisine sahip olan polis memurlarıdır.

6. Yolun altından gider, yayalar rahat eder (Alt geçit): Alt geçitler, yolun altından yaya geçişine imkan sağlayan yapılar olarak kullanılır ve yayaların güvenli bir şekilde karşıya geçmelerini sağlar.

7. Yolun kenarında durdum, önceleri çok korktum. Üzerine çıkınca, trafikten kurtuldum (Üst geçit): Üst geçitler, yolun üstünden yaya geçişine imkan sağlayan yapılar olarak kullanılır ve yayaların trafiği aşmadan kolayca karşıya geçmelerini sağlar.

Geri