AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Trabzon Tereyağı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Trabzon Tereyağı Tanımı İçin Materyaller
5 su bardağı yoğurt kaymağı

Trabzon Tereyağı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Mayalamış olduğumuz sütler yoğurt olduktan sonra üzerinde bulunan kaymağı kapağı olan (cam olmayacak) bir kapta biriktirelim.
Her kaymak ekledikten sonra kabımızı buzlukta bekletelim.
Tereyağı yapacağımız vakit evvelden kaymağı buzluktan çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim.
Oda sıcaklığında olmasını istememin sebebi daha kısa müddette kaymak yağ haline gelecektir.
Oda sıcaklığında olan kaymağımızı derin bir kapta tahta kaşık yardımı ile daima karıştıralım.
Bir mühlet sonra pütürlü bir hal alıp karıştırmaya devam ettiğimizde yağımız toplanmış hale gelecektir.
En son süt süzgecinden yağımızı geçirelim ki suyu gitsin katı halde tereyağımız kalsın.
Sonrasında yağı nerede kullanacaksak o kabımıza tereyağımızı alalım.
(aynı süreç süt kaymağı ile de yapılabilir lakin yemeklerde kullanıldığında süt kokusu geleceği için yoğurt kaymağı ile yapılması daha uygun olur. )
 
Geri
Üst