Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

TPM silinirse ne olur?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.233
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

TPM silinirse ne olur?​

TPM’yi temizlemek, veri kaybıyla sonuçlanabilir. Veri kaybından kaçınmak için TPM tarafından korunan veya şifrelenen veriler için yedekleme veya kurtarma yönteminiz olduğundan emin olun. TPM temizlendikten sonra kapatılır. TPM işlemlerini geçici olarak askıya almak için, TPM’yi temizlemek yerine kapatın.

TPM nasıl yükseltilir?​

TPM nasıl etkinleştirilen Şu ayarlara erişmek için şunları seçebilirsiniz: Ayarlar > Update & Security > Recovery > Şimdi yeniden başlatın. Değişiklikleri yapmak için sonraki ekranda UEFI Üretici >Sorunları> Sorunları Gider’i Ayarlar> Yeniden Başlat’ı seçin.

Windows 11 TPM şart mı?​

Windows 11 TPM şart mı?
Windows 11’i yüklemek için bir dizi gereksinime ihtiyacımız var, bunların başında ise TPM geliyor. Tamamen ücretsiz olarak bulunabilen bu uygulama ile TPM şartı olmaksızın Windows 11’i yükleyebiliyorsunuz.

TPM nasıl kontrol edilir?​

TPM nasıl kontrol edilir?
Çalıştır’ı kullanarak Yerel Bilgisayar’da Güvenilir Platform Modülü (TPM) Yönetimi üzerinden öğrenme:
- Windows + R kısayolunu kullanarak Çalıştır’ı açın.
- ‘Aç:’ kısmına ‘tpm.msc’ yazın ve Enter’a basın.

Surucuyu Tumuyle temizleme ne demek?​

Eğer “Sürücüyü tümüyle temizle” seçeneğini seçerseniz veriler daha güvenli bir şekilde silinecektir ve geri getirilmesi zor olacaktır. Ancak bu işlem daha uzun sürecektir. Herhangi bir güvenlik kaygınız yoksa “Yalnızca dosyaları kaldır” seçeneğine tıklayarak devam edebilirsiniz.

TPM 20 olmazsa ne olur?​

TPM 2.0 modülü anakartta mevcutsa donanımlar şifrelenmiş bir yazılımsal korunma altına alınır. Uluslararası bir standart olan TPM gittikçe yaygınlaşsa da hala bazı anakartlarda olmayabiliyor. Eğer cihazınız bu çipe sahip değilse Windows 11 çalıştıramazsınız.

Bilgisayarım TPM 20 destekliyor mu?​

Bilgisayarım TPM 20 destekliyor mu?
1. arama kısmına ” tpm.msc ” yazıyoruz, ardından enter’lıyoruz. 2. oradan “durum” sekmesine gelip bakıyoruz. Görmüş olduğunuz gibi benim destekliyor. Bu ayarı gördükten sonra BIOS’a girip TPM 2.0 ayarını bulup açabilirsiniz.

Windows 11 TPM 20 şart mı?​

Windows 11 TPM 20 şart mı?
Microsoft, Windows 11 sistem gereksinimlerini yakın zamanda netleştirdi. Yeni işletim sisteminin güvenliği konusunda çalışmalarını bitiren şirket, TPM(Trusted Platform Module) 2.0 teknolojisinin Windows 11 kullanıcıları için zorunlu olacağını açıkladı.

Windows 11 TPM desteği kalkacak mı?​

Evet, Insider sürümde hem TPM 2.0 hem de işlemci ailesi şartı kalktı.

TPM desteği nasıl öğrenilir?​

1-) Windows Tuşu + R komutu ile “Çalıştır”ı açın. 2-) “Çalıştır” penceresindeki kutucuğa “tpm. msc” yazın ve tamam butonuna tıklayın. 3-) Açılan pencerede gerekli bilgileri edinebilirsiniz.
 
TPM silindiğinde ne olacağı, veri kaybı riski taşıdığı için önemlidir. Veri kaybını önlemek için, TPM tarafından korunan veya şifrelenen verilerin yedeklerini almanız veya kurtarma yöntemleri belirlemeniz önerilir. TPM temizlendiğinde kapatılır ve işlemler geçici olarak askıya alınabilir.

TPM'nin nasıl yükseltileceği konusunda ise aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Kurtarma > Şimdi yeniden başlatın seçeneklerine gidin.
2. Sonraki ekranda UEFI Üreticisi > Sorun Giderme > Gelişmiş Seçenekler > UEFI Ayarlarına gitmek için Ayarlar > Yeniden başlat'ı seçin.

Windows 11'in TPM gereksinimi hakkında, Windows 11'i yüklemek için TPM gereksiniminin bulunduğunu belirtmek gerekir. Ancak TPM'yi ücretsiz olarak bulabilir ve uygulayabilirsiniz, böylece Windows 11'i yine de yükleyebilirsiniz.

TPM'nin nasıl kontrol edileceği konusunda, Yerel Bilgisayar'da Güvenilir Platform Modülü (TPM) Yönetimini çalıştırarak TPM'nin durumu hakkında bilgi alabilirsiniz. Çalıştır'a tpm.msc yazarak bu ekrana ulaşabilirsiniz.

"Sürücüyü Tümüyle Temizleme" seçeneği verilerin daha güvenli bir şekilde silinmesini ve geri getirilmesinin zorlaşmasını sağlar. Bu işlem daha uzun sürebilir ancak verilerin daha güvenli bir şekilde silinmesini sağlar. Güvenlik endişeniz yoksa "Yalnızca dosyaları kaldır" seçeneğini tercih edebilirsiniz.

Eğer cihazınızda TPM 2.0 modülü bulunmuyorsa, donanımlar şifrelenmiş bir yazılımsal koruma altına alınamaz ve Windows 11'e yükleyemezsiniz. TPM desteğini öğrenmek için ise "tpm.msc" komutunu kullanarak TPM'nin desteklenip desteklenmediğini kontrol edebilirsiniz. TPM 2.0'nin Windows 11 için gerekliliği hakkında da bilgi verildiği için cihazınıza uygunluğunu kontrol etmek önemlidir. Son olarak, Windows 11'in TPM gereksiniminin gelecekte kalkabileceği veya değişebileceği konusunda net bir bilgi bulunmamaktadır, bu nedenle Microsoft'un güncellemelerini takip etmek önemlidir.
 
Geri
Üst