- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 213.672
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
TPM 2 nasıl etkinleştirilir?
Bilgisayarınızda TPM 2.0’i etkinleştirme- [ Windows Tuşu ] + Rtuşlarınabasın veya Çalıştır’ı>seçin.
- “tpm. msc” (tırnak işareti kullanma) yazın ve Tamam’ı seçin. “Uyumlu TPM bulunamadı” diyen bir ileti görüyorsanız, bilgisayarınızda devre dışı bırakılmış bir TPM olabilir.
TPM 20 Yoksa ne kullanılır?
Microsoft sunucularıyla yapılan kontrolleri geçen ve TPM 2.0 dahil uyumlu donanım kontrollerini atlayarak Windows 11’i bilgisayarınıza kurmanıza imkan tanıyan Universal MediaCreationTool isimli bir araç kullanıma sunuldu.TPM olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Birinci Seçenek: TPM Yönetim Aracını Kontrol Edin Windows’ta yerleşik olan TPM yönetim aracı, bilgisayarınızda TPM olup olmadığını size gösterecektir. Açmak için, bir çalıştırma iletişim penceresi açmak için Windows + R tuşlarına basın. Tür tpm.msc içine yerleştirin ve aracı başlatmak için Enter tuşuna basın.
TPM 20 Hangi anakartlarda var?
TPM 2.0 2015 yılında uygulamaya konmuştur ve tüm ASUS anakartlarında 2.0 sürümü bulunmaktadır. Anakartınızda bu özelliği kontrol etmek için, Windows+R kombinasyonunu tuşlayarak “Çalıştır” penceresini çağırın. Windows TPM yönetim aracını açmak için pencereye “TPM.TPM 2 O nedir?
TPM 2.0 modülü anakartta mevcutsa donanımlar şifrelenmiş bir yazılımsal korunma altına alınır. Son 5 yılda sevk edilen bilgisayarların çoğu Güvenilir Platform Modülü sürüm 2.0’i (TPM 2.0) çalıştırabilirsiniz. TPM 2.0, güvenlikle ilgili özellikler için Windows 11’içalıştırmak için gereklidir.TPM nasıl yükseltilir?
Cihaz güvenliği için > Ayarlar > Update & Security > Windows Güvenliği> ‘a gidin. Güvenlik işlemcisi’nin altında, Güvenlik işlemcisi ayrıntıları’nı seçin.
Geçici çözüm
- Sistemi başlatın veya yeniden başlatın.
- Seçim, Ayarlar menüsüne girmek için görüntülendiğinde F1’i seçin.
- Aşağıdaki şekilde gezinin: Sistem Ayarları -> Güvenlik -> Güvenilir Platform Modülü – Sunucu şu anda TPM 2.0 ile yapılandırılmışsa, ekranda:
- İstediğiniz TPM sürüm değişikliğini seçin.
1-) Windows Tuşu + R komutu ile “Çalıştır”ı açın. 2-) “Çalıştır” penceresindeki kutucuğa “tpm. msc” yazın ve tamam butonuna tıklayın. 3-) Açılan pencerede gerekli bilgileri edinebilirsiniz.
TPM 20 desteği var mı?
Artık TPM 2.0, sisteminizde gözükecektir ve Windows 11, sisteminiz tarafından desteklenecektir.
Bilgisayarım TPM 20 destekliyor mu?
1. arama kısmına ” tpm.msc ” yazıyoruz, ardından enter’lıyoruz. 2. oradan “durum” sekmesine gelip bakıyoruz. Görmüş olduğunuz gibi benim destekliyor. Bu ayarı gördükten sonra BIOS’a girip TPM 2.0 ayarını bulup açabilirsiniz.TPM 20 Zararlı mı?
Hayır, zararlı değildir.TPM 20 olmazsa ne olur?
TPM 2.0 modülü anakartta mevcutsa donanımlar şifrelenmiş bir yazılımsal korunma altına alınır. Uluslararası bir standart olan TPM gittikçe yaygınlaşsa da hala bazı anakartlarda olmayabiliyor. Eğer cihazınız bu çipe sahip değilse Windows 11 çalıştıramazsınız.
TPM 20 nedir açma?
TPM özelliğini nasıl açabilirsiniz? Öncelikle BIOS’a girin. BIOS’tan Security oradan Intel platform trusted Technology kısmı disabled ise enabled yapıp çıkış yapın. Eğer farklı seçenekler karşınıza çıkarsa discrete TPM yerine Firmware TPM seçerek Windows 11 kurulumunu başarılı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.TPM 20 Nereden bakılır?
‘Aç:’ kısmına ‘tpm.msc’ yazın ve Enter’a basın.- Açılan pencerede ‘Durum’ isimli bölümü kontrol edin. TPM donanımı mevcutsa ‘TPM kullanmaya hazır’ ifadesi yer almalı.
- ‘TPM Üretici Bilgileri’ bölümünden ‘Belirtim Sürümü’nü kontrol ederek TPM donanımınızın 2.0 olduğuna emin olun.
TPM olmadan Windows 11 kurulur mu?
Hayır, en azından TPM 1.2 gereklidir. Windows 11 için yeni minimum donanım gereksinimleri vardır.
Peki bu TPM tam olarak nedir? Güvenilir Platform Modülü, donanım tabanlı güvenlik sağlamak için genellikle bir bilgisayarda yerleşik olarak bulunan bir mikroçiptir. Bu çipler genellikle anakartların üzerinde tümleşik olarak geliyor ve bazı kullanıcılar daha sonradan ekleme yapabilir.