Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

TPM 2 0 nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
48.559
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

TPM 2 0 nedir?​

Son 5 yılda sevk edilen bilgisayarların çoğu Güvenilir Platform Modülü sürüm 2.0’i (TPM 2.0) çalıştırabilirsiniz. TPM 2.0, güvenlikle ilgili özellikler için Windows 11’içalıştırmak için gereklidir. TPM 2.0, Windows 11’de kimlik koruması için Windows Hello BitLocker gibi çeşitli özellikler için kullanılır.

TPM 2 nasıl açılır?​

Bilgisayarınızda TPM 2.0’i etkinleştirme
- [ Windows Tuşu ] + Rtuşlarınabasın veya Çalıştır’ı>seçin.
- “tpm. msc” (tırnak işareti kullanma) yazın ve Tamam’ı seçin. “Uyumlu TPM bulunamadı” diyen bir ileti görüyorsanız, bilgisayarınızda devre dışı bırakılmış bir TPM olabilir.

TPM nasıl yükseltilir?​

TPM nasıl yükseltilir?
Cihaz güvenliği için > Ayarlar > Update & Security > Windows Güvenliği> ‘a gidin. Güvenlik işlemcisi’nin altında, Güvenlik işlemcisi ayrıntıları’nı seçin.

TPM 20 olup olmadığı nasıl anlaş?​

TPM 20 olup olmadığı nasıl anlaş?
TPM donanımı mevcutsa ‘TPM kullanmaya hazır’ ifadesi yer almalı. ‘TPM Üretici Bilgileri’ bölümünden ‘Belirtim Sürümü’nü kontrol ederek TPM donanımınızın 2.0 olduğuna emin olun.

TPM çipi var mı?​

Bilgisayara TPM Çipi Ekleme Raftan satın aldığınız dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarda genellikle anakarta lehimlenmiş (kalıcı olarak takılı) bir TPM yongası bulunur. Kabul edecek donanıma sahip olmayan eski bir bilgisayara TPM yongaları eklemek mümkün değildir.

TPM açmak zararlı mı?​

Hayır, zararlı değildir.

TPM biostan nasıl açılır?​

TPM biostan nasıl açılır?
TPM özelliğini nasıl açabilirsiniz? Öncelikle BIOS’a girin. BIOS’tan Security oradan Intel platform trusted Technology kısmı disabled ise enabled yapıp çıkış yapın. Eğer farklı seçenekler karşınıza çıkarsa discrete TPM yerine Firmware TPM seçerek Windows 11 kurulumunu başarılı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

TPM 20 ne zaman çıktı?​

TPM 20 ne zaman çıktı?
TPM kavramı Trusted Computing Group tarafından geliştirildi ve 2009 yılında standart olarak kabul edildi. İlk bilgisayarlarda kullanılması ise 2006 yılında gerçekleşti. 2014 yılına kadar sistemler TPM 1.2 sürümü ile gelirken 2014 tarihinden sonra TPM 2.0 yer almaya başladı.
TPM kaç TL?​
Genelde 200TL civarında bulabildiğiniz TPM 2.0 fiyatları stok sıkıntısı nedeniyle çok daha yüksek seviyelere ulaşabilir.
TPM cipi nedir?​
Peki bu TPM tam olarak nedir? Güvenilir Platform Modülü, donanım tabanlı güvenlik sağlamak için genellikle bir bilgisayarda yerleşik olarak bulunan bir mikroçiptir. Bu çipler genellikle anakartların üzerinde tümleşik olarak geliyor ve bazı kullanıcılar daha sonradan ekleme yapabilir.

TPM hangi anakartlarda var?​

TPM hangi anakartlarda var?
TPM 2.0 2015 yılında uygulamaya konmuştur ve tüm ASUS anakartlarında 2.0 sürümü bulunmaktadır. Anakartınızda bu özelliği kontrol etmek için, Windows+R kombinasyonunu tuşlayarak “Çalıştır” penceresini çağırın. Windows TPM yönetim aracını açmak için pencereye “TPM.
 
TPM 2.0, Güvenilir Platform Modülü'nün (Trusted Platform Module) 2.0 sürümüdür ve bilgisayar güvenliği ile ilgili önemli bir bileşendir. Özellikle Windows 11 gibi işletim sistemlerinde kimlik doğrulama, veri şifreleme ve diğer güvenlik özelliklerini desteklemek için gereklidir.

TPM 2.0'ı etkinleştirmek için bilgisayarınızda aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Windows Tuşu + R tuşlarına basın veya Çalıştır'ı seçin.
2. "tpm.msc" (tırnak işareti olmadan) yazın ve Tamam'ı seçin.
3. Eğer "Uyumlu TPM bulunamadı" gibi bir hata alıyorsanız, bilgisayarınızda TPM'nin devre dışı bırakılmış olabileceğini kontrol edin.

TPM'nin yükseltilmesi de önemlidir. Windows Güvenliği ayarlarından TPM'nin ayrıntılarına erişerek TPM'nin güncel olup olmadığını kontrol edebilir ve gerektiğinde güncelleme yapıp yapamayacağınızı belirleyebilirsiniz.

TPM 2.0'nin varlığını kontrol etmek için, belirli ifadeleri görebilirsiniz. "TPM kullanmaya hazır" ifadesinin yanı sıra "TPM Üretici Bilgileri" bölümünden "Belirtim Sürümü"nü kontrol ederek TPM donanımının 2.0 olduğundan emin olabilirsiniz.

TPM çipi genellikle anakart üzerinde yerleşik olarak bulunur ve bazı cihazlar bu çipleri takviye etmek için uygun değildir. TPM çipine sahip olmayan bir bilgisayara sonradan ekleme yapmak genellikle mümkün değildir.

TPM'nin BIOS'tan nasıl açılacağı konusunda ise genellikle Security veya Intel Platform Trusted Technology bölümünden ilgili seçenekleri etkinleştirmeniz gerekebilir. Bu sayede TPM özelliğini BIOS üzerinden kolayca açabilirsiniz.

TPM 2.0, 2009 yılında standart olarak kabul edilmiş ve 2014 yılından itibaren daha yaygın olarak kullanılmaya başlanmış bir teknolojidir. TPM 2.0 fiyatları genellikle 200TL civarında olabilir ancak stok durumuna göre fiyatlar değişebilir.

TPM çipi, donanım tabanlı güvenlik sağlayan ve genellikle bir bilgisayarın anakartında bulunan bir mikroçiptir. Bu çipler, bilgisayarınızın güvenliğini artıran önemli bir bileşendir.

TPM desteği genellikle yeni nesil anakartlarda bulunmaktadır ve ASUS anakartlarında TPM 2.0 desteği bulunmaktadır. Anakartınızda TPM desteğini kontrol etmek için verilen adımları takip edebilirsiniz.
 
Geri
Üst