- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 144.431
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
TPE marka Yenileme Nasıl Yapılır?
Marka tescili, marka sahibine sınai haklar sağlayan bir belgedir. Marka, tescil edildikten sonra 10 yıl koruma süresi vardır. Bu süre 10’ar yıllık dönemler olarak yenilenebiliyor. Eğer marka korumasının devam edilmesi isteniyorsa Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvurarak yenileme işleminin yapılması gerekir.Patent 35 sınıf nedir?
Yeni düzenlemeye göre firmalar markalarını tescil ettirirken 35inci sınıfta Müşterilerin malları elverişli bir şekilde görmesi ve satın alması için (örneğin tekstil, kozmetik, mobilya gibi) * bir araya getirilerek sunulması hizmetleri (belirtilen hizmetler perakende, toptan satış mağazaları, elektronik ortamlar.
Bir ismin tescilli olup olmadığını nasıl anlarız?
İlgilendiğiniz markayı sorgulamak için https://online.turkpatent.gov.tr/trademark-search/pub/trademark_search adresinde yer alan formu kullanabilirsiniz. Bu formu kullanarak; marka adı, başvuru sahibi, başvuru tarihi gibi bir çok kriter ile arama yapabilirsiniz.
Marka yenileme ücreti ne kadar?
Marka Tescil Ücreti 750,00 TL. ( 2020 yılında 670,00 TL idi. ) Yayımlanan Marka Başvurularına İtiraz Ücreti 185,00 TL. Marka Yenileme Ücreti 940,00 TL. Koruma Süresi Sona Eren Geç Marka Yenileme Ücreti 1.840,00 TL.Marka yenileme nedir?
Bir marka tescil edildiğinde 10 yıl süreyle korunur. Markalar 10 yıllık sürenin sonunda ve her 10 yılda bir yenilenmektedir. Markaların yenilenmesi durumunda Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından koruma süresini 10 yıl daha uzatan yenileme belgesi düzenlenerek marka sahibine iletmektedir.
Marka başvuruma itiraz geldi ne yapmalıyım?
Marka tescil başvuru sahibi veya marka tescil başvurusuna itiraz eden, Kurul kararını bildirim tarihinden itibaren 2 ay içerisinde Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesine dava açarak Kurul kararının iptal edilmesini talep etme hakkına sahiptir.
Marka itiraza karşı görüş bildirme nasıl yapılır?
Marka başvurusuna itiraz edilen başvuru sahibi, itiraza karşı görüş bildirebilir. Karşı görüş 556 Sayılı Marka KHK’ nin Madde 36 çerçevesinde başvuru sahibine veya vekiline tebliğ edilir. Markasına itiraz gelen başvuru sahibi vekili kanalıyla gelen itiraza karşı görüş bildirir.Türk Patent 35 madde nedir?
Sınıfında yani perakende satış hizmetleri sınıfında marka tescili olmayan ve fakat mal sınıfında tescilli markası bulunan bir firmanın bu markasıyla satış yapıp yapamayacağıdır.
Nice sınıfları nelerdir?
NICE sınıflandırması, bir mal veya hizmetin tanımlanmasını ve gruplandırılmasını sağlayan, toplam 45 sınıftan oluşan bir sistemdir. Teknolojinin gelişmesi ve yeni faaliyet alanlarının oluşması sebebiyle mal ve hizmet listesi (NICE Sınıfları) zaman zaman güncellenmektedir.
Markam ne zaman Tescillenir?
aşamalarını içermektedir ve yaklaşık olarak 7-9 ay sürmektedir. Başvurusu eksiksiz yapılmış veya eksiklerini gidermiş ve süresi içerisinde hakkına itiraz yapılmamış veya yapılan itiraz kesin olarak reddedilmiş bir başvuru, tescil edilerek sicile kaydedilir. Başvuru sahibine de ”Marka Tescil Belgesi” verilir.Marka tescil ücreti ne kadar 2022?
2022 yılı için Türkiye’de üç sınıflı bir marka başvurusu ve tescil ücreti ise: 380 TL (marka başvuru ücreti) + 760 TL (iki ek sınıf ücreti) + 1020 TL (marka tescil ücreti) = 2160 TL’dir.
Marka yenileme ücreti nedir?