TPAO ortaklari kimler?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

TPAO ortakları kimler?​

Şirkette Hazine’nin yanı sıra Emekli Sandığı (bugünkü adıyla Sosyal Güvenlik Kurumu-SGK), İş Bankası, Anadolu Sigorta, Petrol Ticareti Vakfı ve 20 dolayısında şahıs kurulu ortak olarak yer aldı.
Melih Bilgin kim?
Melih Han BİLGİN İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra özel sektörde uzun yıllar yöneticilik yapan Bilgin, son olarak CNK Havacılık’ta Genel Müdürlük görevini üstlendi. Eylül 2017’de Türkiye Petrolleri A.O.’nun Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak atandı.
Türk Petrol kime satıldı?
Özelleştirme Yüksek Kurulu, Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ’nin 490 milyon liraya Zülfikarlar Holding’e satışına onay verdi. Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) yapılan ihale sonucunda Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ’nin yüzde 100 hissesinin satışına onay verdi.

Tppd kimin?​

Nisan 2017 tarihinde Zülfikarlar Holding’e bağlı akaryakıt dağıtım şirketi Turkuaz Petrol tarafından, 2016 yılının en büyük satın almasıyla özelleştirilen TP Petrol Dağıtım A.Ş, bugün faaliyetlerini Türkiye Petrolleri markasıyla sürdürüyor.
Türkiye Petrolleri Genel Müdürü kim?
Kariyeri boyunca önde gelen firmalarda, görev yaptığı yönetimsel pozisyonlardaki tecrübesiyle Fidan Bayındır Yıldız, Türkiye Petrolleri’nin yeni Genel Müdürü oldu.
Müminhan Bilgin kimdir?
Türk Telekom Eski Başmüdürlerinden, Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan BİLGİN, Trabzon’dan AK partiden 25. dönem milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. 1964’te Trabzon’da doğdu. 1979 yılında Trabzon Lisesi’nden mezun oldu.

Türk Petrol devletin mi?​

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (kısaca TPAO), Türkiye’nin ulusal petrol şirketidir.
Melih Han Bilgin kimdir nerelidir?
Trabzonlu hemşerimiz aynı zamanda Vakfıkebir Derneği üyesi Melih Han Bilgin, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak atandı. Bilgin, İTÜ Uçak Mühendisliği Bölümünden mezuniyeti sonrasında General Electric Uçak Motorları Uzmanlık Eğitimi aldı.
Petrol Ofisi Sahibi Kim?
VitolPetrol Ofisi / Üst kuruluşu

Turkuaz petrol sahibi kim?​

Zülfikarlar Holding’e bağlı akaryakıt dağıtım şirketi Turkuaz Petrol, Türkiye Petrolleri Dağıtım A.Ş.’nin yönetimini devraldı. Türkiye Petrolleri Dağıtım A.Ş.’nin özelleştirme ihalesinde 490 milyon TL ile en yüksek teklifi veren Turkuaz Petrol satın alma için imzayı attı.
Türk Petrol kime ait?
Petrol Ofisi A.Ş., Vitol Group’un sahibi olduğu, petrol ve petrol ürünleri üzerine Türkiye’de ticari faaliyet gösteren anonim şirket.
Türk petrol şirketleri hangileri?
Petrol Dağıtım Şirketleri

TPAO Genel Müdürü kim oldu?​

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirleri ile muhabirlerinin yurt içinde ve dışında çektiği fotoğrafları makamında inceledi.
Müminhan Bilgin ne iş yapar?
Trabzon PTT Spor’da Başkanlık yapmasının ardından Trabzonspor’da da yöneticilik yapmıştır. TK Kurum Başkan Danışmanlığı, TK Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanlığı, TK Lojistik Daire Başkan, BTK Lisans ve Sözleşmeler Daire Başkanlığı da yapan Müminhan Bilgin, Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanlığı da üstlendi.

Geri