AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Toz Tarhana Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Toz Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
5 yemek kaşığı toz tarhana
2 su bardağı et suyu
3,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak
Kuru nane
Tuz

Toz Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı koyup ısıtın.
Yağın üzerine 1 diş sarımsağı koyup 2-3 kere çevirin.
Ardından 1 yemek kaşığı domates salçası koyup salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
Daha sonra kavrulan salçanın üzerine 5 yemek kaşığı toz tarhanayı ekleyin.
Tarhanayı da 1-2 dakika kavurun.
Ardından kavurduğunuz tarhananın üzerine 2 su bardağı et suyunu ve 3,5 su bardağı soğuk suyu azar azar ilave edin. Topraklama olmaması için bir yandan hızlı bir şekilde karıştırın.
Çorba kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Et suyu yerine normal su da kullanılabilir.
Çorba kaynadıktan sonra tuz ve kuru nane koyup 1-2 kere karıştırın.
Çorbanın kıvamı koyu ise üzerine azar azar sıcak su döküp kıvamı açabilirsiniz.
Üzerine süsleme amaçlı kroton koyup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Toz Tarhana Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst