AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Toz kirec mikrop oldurur mu?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.308
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Toz kireç mikrop öldürür mü?​

Sönmemiş kireç Yanmamış kireç suyla temasa geçtiğinde yüksek ısı ürettiği için serpildiği ortamdaki mikrop ve asalakları öldürür ve dezenfeksiyon sağlanmış olur.

Kireç bitkilere zarar verir mi?​

Kireçlemenin sağladığı en büyük yarar, asit reaksiyonlu topraklarda yüksek konsantrasyonlarda bulunan ve bitkilere toksik etki yapan Al ve Mn gibi elementlerin çözünürlüğünü azaltmasıdır. Fazla kireç uygulaması da bitki gelişimine zarar verebilir.

Sönmemiş kireç ne amaçla kullanılır?​

Sönmemiş kireç ne amaçla kullanılır?
Bu işlem “ söndürme” olarak da isimlendirilir. Sönmemiş Kireç (Kalsiyum Oksit), aşağıdaki endüstriyel uygulamalarda kullanılmaktadır: Demir & Çelik Sanayi, Baca Gazı Arıtımı, İnşaat Sektörü, Su Arıtımı, Kimyasal İşlemler, Maden Sektörü, Kağıt, Kağıt Hamuru ve PCC, Atık Su ve Arıtma Çamurları Islahı ve Cam Üretimi.

Inşaat kireci tarımda kullanılır mı?​

Sönmemiş kireç sıklıkla inşaat sahalarındaki ve başka yerlerdeki Yaş toprakları kurutmak için kullanılır, bu da bekleme süresini azaltır. Kirecin daha da anlamlı bir kullanımı, yol ve benzeri inşaat projelerinin altındaki toprağın stabilize edilmesidir. Hem sönmemiş kireç hem de sönmüş kireç bu amaçla kullanılabilir.

Kireç bakteriyi öldürür mü?​

ısı ürettiği için serpildiği ortamdaki mikrop ve asalakları öldürür ve dezenfeksiyon sağlanmış olur. Eğer zemine sönmüş toz kireç atılacak olursa bu etkisini gösteremez.

Kireç toprağa iyi gelir mi?​

Kireç toprağa iyi gelir mi?
Kireç uygulaması ile topraktan bakteri faaliyetleri artar Ayrıca, kireçleme, toprağın organik maddesinde bulunan doğal gübre elementlerini de daha iyi harmanlayarak daha düşük gübre kullanımı sağlar.
Tarim kireci ne zaman atilir?​
Tarım kireci hasat dışında her dönem kullanılabilir, ancak özellikle ekim zamanından 1 ay önce kullanılması tavsiye edilir.
Kireçli su sağlığa zararlı mı?​
kireç ve kireç tortusu insan sağlığı için zararlıdır. Kireç içme suyunu sertleştirir. Suyun içinde bulunan çözünmüş tuzlar, magnezyum ,özellikle kalsiyum varlığı verir. Bu maddelerin suyun içinde bulunma miktarı etkileri farklı olabilir.
 
Toz kireç mikrop öldürme konusunda, belirttiğiniz gibi sönmemiş kireç suyla temas ettiğinde yüksek ısı üreterek mikrop ve asalakları öldürebilir. Bu durum dezenfeksiyon sağlayabilir.

Kireç bitkilere zarar verebilir mi sorusunda ise, fazla kireç uygulamasının bitki gelişimine zarar verebileceği belirtilmektedir. Kireçlemenin en önemli faydalarından biri, asit reaksiyonlu topraklarda bulunan ve bitkilere zarar verebilen elementlerin çözünürlüğünü azaltmasıdır.

Sönmemiş kireç endüstriyel uygulamalarda kullanılmaktadır. Demir & Çelik Sanayi, Baca Gazı Arıtımı, İnşaat Sektörü, Su Arıtımı, Kimyasal İşlemler gibi alanlarda sönmemiş kireç kullanımı yaygındır.

Kireç tarımda da kullanılabilmektedir. Özellikle inşaat sahalarında yaş toprakları kurutmak, bekleme süresini azaltmak ve toprağın stabilize edilmesi amacıyla kullanılmaktadır.

Kireç bakteriyi öldürüp öldürmediği konusunda, kirecin serpildiği ortamdaki mikrop ve asalakları öldürebileceği ancak zemine sönmemiş toz kireç atıldığında bu etkinin görülemeyeceği belirtilmiş.

Kireç toprağa iyi gelebilir, çünkü kireç uygulaması topraktaki bakteri faaliyetlerini arttırabilir, organik maddeleri daha iyi harmanlayarak gübre kullanımını azaltabilir.

Tarım kirecinin kullanımıyla ilgili olarak, hasat dışında her dönem kullanılabilir ancak özellikle ekim zamanından 1 ay önce kullanılması tavsiye edilmektedir.

Kireçli su konusunda, kireç içme suyunu sertleştirebilir ve içinde bulunan maddelerin suya farklı etkileri olabilir. Bu nedenle kireçli suyun aşırı tüketiminin sağlık açısından zararlı olabileceği belirtilmektedir.
 
Geri
Üst