Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Toyota Corolla otomatik vites araba nasil kullanilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
40.032
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Toyota Corolla otomatik vites araba nasıl kullanılır?​

Aracınızın başına geçtiğinizde, park halinde olduğunuzdan, vites konumu P’de olacak. Hareket edebilmeniz için frene basarak P konumundaki vitesi D konumuna getirmelisiniz ve tabii ki el frenini indirmelisiniz. Ardından yavaşça gaza basarak aracınızı dilediğiniz yöne doğru hareket ettirmeye başlayabilirsiniz.

1.4 Toyota Corolla kaç beygir?​

2Motor ve Performans
Motor Tipi | Dizel / 4 silindir
Motor Hacmi | 1364 cc
Maksimum Güç | 90 hp (66 kw) / 3.800 rpm
Maksimum Tork | 190 Nm / 3.000 rpm
Hızlanma 0-100 km/saat | 14,5 sn

2009 Corolla otomatik kaç vites?​

2009 Corolla otomatik kaç vites?
Merhaba, 2008-2012 model otomatik vites corollalarda bildiğim kadarıyla 4 ileri otomatik vites var.

Toyota Corolla otomatik vites B ne demek?​

“B” konumu, İngilizce fren anlamına gelen “Brake” ifadesinin kısaltılması olarak kullanılmıştır. Otomatik şanzımanın manuel kullanım imkanı olmadığı için, manuel kullanımda, vites düşürerek yapılan “motor freni” işlevini görür (örneğin dik rampalarda iniş). Araç yavaşlama haricinde “B” konumunda kullanılmamalıdır.

Otomatik vites araba nasıl sürülür?​

Gaz pedalları ön alt kısımda, fren solda, gaz ise sağda bulunur. Ayağınız frende kontak anahtarını saat yönünde çevirerek aracınızı çalıştırabilirsiniz. Vites konumu P veya N kademeleri dışında yer aldığında araç kalkış yapamaz. Bu nedenle araç ilk çalıştırılacağı zaman vites P konumuna getirilmelidir.

Toyota yarı otomatik vites nasıl kullanılır?​

Toyota yarı otomatik vites nasıl kullanılır?
Yarı otomatik vitesin bir diğer avantajı da, düz vitese göre daha az yakıt tüketimi yapmasıdır. Ayrıca bu araçların kullanımı da oldukça kolaydır. Debriyaj olmadığından yapmanız gereken vites kolunu D (drive) moduna alıp gaza basmaktır. Temel olarak manuel vites kutusu ile yarı otomatik vites kutusu yapı olarak aynı.

Toyota Corolla 1.4 D-4D Advance kaç beygir?​

Toyota Corolla Advance 1.4 D-4D 90 PS M/M.

Toyota Corolla 2013 kaç beygir?​

Yeni Toyota Corolla 2013’de biri turbo dizel, diğer benzinli olmak üzere 3 motor seçeneği mevcut. Dizel motor seçeneği 1.4 D4-D 90 HP, benzinli motorlarsa 1.33 litre VVT-i 99 HP ve 1.6 litre Valvematic 132 HP.

Toyota Corolla otomatik vites kaç vites?​

Toyota Corolla otomatik vites kaç vites?
Toyota Corolla Sedan’da tercih edilebilecek 1.5L Dynamic Force motor, 10 ileri otomatik şanzıman veya 6 ileri manuel şanzıman ile eşleştirilebilecek.

2010 Corolla kaç vites?​

12010 Toyota Corolla D-4D Genel Bakış
Araç Tipi | Binek Araç / C Segment
Üretim Yılı (İlk / Son) | 2009 / 2010
Yakıt Tüketimi (Şehir içi / Şehir dışı) | 5,8 lt / 4,3 lt
Motor Gücü | 90 hp
Şanzıman | M/M / 5 Vites / Önden Çekiş

CVT şanzıman b ne demek?​

Bir tür otomatik şanzıman olan CVT şanzıman “Sürekli Değişken Transmisyon” anlamına geliyor. Geleneksel otomatik şanzımana kıyasla gücü daha verimli kullanıyor olması, aynı zamanda yakıt tasarrufu sağlaması sebebiyle günümüzde sıklıkla tercih ediliyor.

Otomatik vites araba nasıl devirli kullanılır?​

Otomatik vites araba nasıl devirli kullanılır?
Motorun çalışmasından sonra sağ ayak frene basılarak vites kolunu D kısmına getirilir. Ardından sağ ayak fren pedalında dururken, el freni indirilip yol durumuna göre hareket edilir. Devrinizi artırmak istiyorsanız gaz pedalına hafif şekilde basabilirsiniz.

Otomatik vites araba yokuşta nasıl kullanılır?​

Yokuşta bir aracı geçmeniz gerektiğinde, çok daha fazla gaza basılmalıdır. Pedalın sonuna kadar bastığınızda otomatik şanzıman aracın gücünün artmasını sağlamaktadır. Yokuş inerken aracın hızlanması kolaylaşır. Çok hızlanmak istenmiyorsa, manuel olarak vites sabitlenebilir böylelikle frene çok uzun süre basılmaz.
 
Toyota Corolla otomatik vites araba nasıl kullanılır konusunda bilgi vermek için buradayım. Otomobilinizi kullanırken aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Araç park halindeyken, vites kolunun P (Park) konumunda olduğundan emin olun. Ardından frene basarak vites kolunu D (Drive) konumuna getirin ve el frenini indirin.
2. Yavaşça gaza basarak aracınızı istediğiniz yöne doğru hareket ettirmeye başlayabilirsiniz.
3. Gaz pedalı sağda, fren pedalı ise solda olacak şekilde yerleştirilmiştir. Araç çalıştırılmak istendiğinde vites kolunun P konumunda olduğundan emin olun.

Toyota Corolla'nın 1.4 motor seçeneği 90 beygir gücünde (90 hp) ve 1364 cc motor hacmi ile kullanıcılara performans ve verimlilik sunmaktadır. Ayrıca aracın tork değeri 190 Nm'dir.

2009 model Toyota Corolla otomatik vitesli araçlarda genellikle 4 ileri otomatik vites bulunmaktadır.

"Toyota Corolla otomatik vites B ne demek?" sorusuna cevap olarak, "B" konumu genellikle "Brake" yani fren anlamına gelir. Bu konum, aracın yavaşlamasını sağlayan bir motor freni işlevine sahiptir, özellikle dik rampalarda inişlerde kullanılır.

Otomatik vitesli bir aracı kullanırken, vites kolunun P veya N konumunda olması gerektiğini unutmayın. Aracı çalıştırmak için kontağı çevirdikten sonra vites kolunu P konumuna getirmek önemlidir.

Yarı otomatik vitesli araçların kullanımı da oldukça basittir. Debriyaja gerek olmadığı için vites kolunu D (Drive) moduna alarak gaza basabilirsiniz. Yarı otomatik vites kutusu, manuel vites kutusuyla benzer şekilde çalışır.

Toyota Corolla'nın farklı motor seçenekleri farklı beygir güçlerine sahiptir. Örneğin, 2013 model Toyota Corolla'da dizel ve benzinli motor seçenekleri bulunmaktadır ve beygir güçleri 90 HP ile 132 HP arasında değişmektedir.

Toyota Corolla otomatik vitesli araçlarda genellikle farklı vites seçenekleri bulunmaktadır. Örneğin, Toyota Corolla Sedan modelinde 6 ileri manuel veya 10 ileri otomatik şanzıman seçenekleri mevcuttur.

CVT şanzıman, "Sürekli Değişken Transmisyon" anlamına gelir ve günümüzde birçok otomobilde tercih edilen bir otomatik şanzıman türüdür. CVT şanzımanın avantajı, gücü daha verimli kullanması ve yakıt tasarrufu sağlamasıdır.

Otomatik vitesli bir aracı yokuşta kullanırken, pedalın sonuna kadar basarak aracın gücünü artırabilirsiniz. Böylece aracın hızlanması kolaylaşır ve yokuşu daha rahat çıkabilirsiniz. Eğer hızlanmak istemiyorsanız, manuel olarak vitesi sabitleyebilirsiniz. Bu sayede frene uzun süre basmak zorunda kalmazsınız.
 
Geri
Üst