AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Toya modeli nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Toya modeli nedir?​

TOYA modeli, öğrenen merkezli ve konu merkezli öğretim yaklaşımlarının birleştirilmesi olarak düşünülebilir. Bu bağlamda TOYA yaklaşımının zihinsel süreçler ve farklı kavramsal çerçeve açısından birleştirilmesi öğrencilerin bilişsel ve psikomotor düzeylerine etki edeceği düşünülmektedir.

Taktiksel farkındalık nedir?​

Taktiksel Farkındalık: Öğrenciler oyunu ilkelerine göre oynamak için oyuna özgü taktikleri gözetir
Taktik oyun nedir?
Taktik oyun modeli, spor dallarına özgü oyunların öğretiminde, öğrenen ve oyun merkezli bir model olup, eğitimde yapılandırmacı yaklaşımla bağlantılı bir modeldir. -Taktiksel problemleri belirlemek ve bu problemlerin zorluğuna karar vermek.

Nesne kontrolü gerektiren oyunlar nelerdir?​

Nesne kontrolü gerektiren hareketler ( atma, yakalama, vuruş, yuvarlama, durdurma, raketle vurma v.b.)

IFET oyunları nelerdir?​

FİZİKSEL ETKİNLİKLER Oyunlar
Spor pedagojisi nedir kısaca?
Tanımdan hareketle spor pedagojisi beden eğitimi ve spor derslerindeki verimliliğin artırılması, bedensel ve ruhsal gelişimin belli ilkeler doğrultusunda ve onlara paralel olarak ilerlemesi, beden eğitimi ve sporda kullanılan yöntem ve tekniklerin geliştirilmesini amaçlar.
1-EMİR KOMUT YÖNTEMİ
1. BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ ÖĞRETİM SİSTEMİ (KELLER PLANI)
- Her öğrencinin öğrenme hızı ve düzeyi kendine özgüdür,
- Öğrenci merkezlidir,
- Öğrenciler bireysel çalışmalar ve ödevler yaparlar,
- Öğrenci öğretim etkinliğine aktif olarak katılır,
- Gruplardaki öğrenciler nasıl öğreneceklerini kararlaştır ve sorumluluk alırlar,
Nesne kontrolü gerektiren hareketler nelerdir?
Nesne kontrolü gerektiren hareketler: Herhangi bir nesne ile tutma, atma, fırlatma, kaydırma, vurma, itme gibi kontrol etmeyi içeren hareketlerdir.

Birleştirilmiş hareketler nelerdir?​

Oyun ve psikomotor gelişim literatürlerinde ise “birleştirilmiş hareketler” kavramını geçer. O da şu demektir; İki farklı sınıftaki (kategorideki) hareketin veya becerinin aynı anda (iç içe geçmiş şekilde) yapılabilmesi demektir.

Geri