Tospik Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tospik Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
1 tane yumurta
125 gram paket yağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1,5 çay bardağı nişasta
1 tatlı kaşığı sirke
1 tane vanilya
1 çay kaşığı karbonat
4 su bardağı un
Damla çikolata (Gözler için)
Yeşil renk için:
15-20 adet ıspanak
1 tane vanilya
2 yemek kaşığı zeytin yağ

Tospik Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç öbür gereçleri yoğurma kabına alalım düzgünce yoğuralım unu denetimli bir halde dökelim yoğuralım ben 4 şu bardağı kullandım ancak sizin hamurunuz daha az alabilir yahut çok alabilir kulak göğsü kıvamında olacak hamuru biraz bekletelim.
Başka tarafta ıspanakları uygunca yıkayalım az bir suda yumuşayana kadar haşlayalım suyunu süzelim üzerine zeytin yağını vanilyayı ekleyelim pürüzsüz olana kadar blandırdan geçirelim.
Sonra hamuru ikiye bölelim biri büyük olacak büyük olan hamura ıspanağı ekleyelim yoğuralım 3 yemek kaşığı un ekleyelim bilirsiniz ıspanağı düzgünce yedirelim 20 dakik kadar yoğuralım.
Sonra ayaklar için beyaz hamuru yuvarlak uzun yapalım 4 tane eşit kesim keselim 1 tanede basını yapalım küçük kesim alalım yuvarlayalım hafif uzun yapalım.
Öbür ucuna iki parmağımızla hafif bastıralım yeşil hamurdan yuvarlak yatsı yapalım ayakları ve başı birleştirelim yuvarlak yeşil hamuru üstüne koyalım kare formunu verelim gözlerinide yapalım (Ayrıntılı fotoğraf paylaştım oradan bakabilirsiniz)
200 derecede 15 dakika kadar pişirelim siz fırınınıza nazaran ayarlayabilirsiniz piştiğinde soğumaya bırakalım afiyet olsun ❤
Tospik Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst