AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Toshiba Bilgisayar Nasıl Sıfırlanır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye

Toshiba Bilgisayar Nasıl Sıfırlanır? Toshiba bilgisayarınızı sıfırlamak için birkaç adım izlemeniz gerekmektedir. İlk olarak, bilgisayarınızı kapatın ve ardından tekrar açmak için güç düğmesine basın. Sıfırlama seçeneklerini görmek için F2 veya F12 tuşlarına basın. BIOS ayarlarına girmek için uygun tuşa basın. Ardından, fabrika ayarlarına dönmek için “Restore Defaults” veya “Reset to Factory Settings” seçeneğini bulun ve seçin. Bu işlem birkaç dakika sürebilir, bu yüzden sabırlı olun. Son olarak, bilgisayarınızı yeniden başlatın ve sıfırlamanın tamamlandığını kontrol edin. Artık Toshiba bilgisayarınız sıfırlanmış ve fabrika ayarlarına geri dönmüş olmalıdır.
İçindekiler

Toshiba bilgisayarınızı sıfırlamak istiyorsanız, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Toshiba Bilgisayar Sıfırlama İşlemi Ne İşe Yarar?

Toshiba bilgisayarınızı sıfırlamak, cihazınızı fabrika ayarlarına geri döndürmek anlamına gelir. Bu işlem, bilgisayarınızda yaşadığınız sorunları çözmek veya kişisel verilerinizi silmek istediğiniz durumlarda kullanılabilir.

Toshiba Bilgisayar Nasıl Sıfırlanır: Adım Adım Kılavuz

1. İlk olarak, bilgisayarınızı kapatın.
2. Bilgisayarınızı açarken, Toshiba logosu göründüğünde F12 tuşuna basın. Bu, BIOS menüsüne erişmenizi sağlayacaktır.
3. BIOS menüsünde, Boot sekmesine gidin.
4. Boot sekmesinde, Boot Mode veya Boot Priority seçeneklerini bulun.
5. Bu seçenekleri bulduktan sonra, Legacy veya CSM seçeneğini seçin. Bu, bilgisayarınızı BIOS modundan çıkaracak ve işletim sistemi yükleme ekranına yönlendirecektir.
6. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve Toshiba logosu göründüğünde F12 tuşuna tekrar basın.
7. Yeni açılan menüde, Recovery veya System Recovery seçeneğini bulun ve seçin.
8. Sıfırlama işlemi başlamadan önce, bilgisayarınızın güç kaynağına bağlı olduğundan emin olun.
9. Sıfırlama işlemini başlatmak için talimatları takip edin ve bekleyin.
10. İşlem tamamlandığında, bilgisayarınızı yeniden başlatın ve fabrika ayarlarına sıfırlanmış bir Toshiba bilgisayara sahip olacaksınız.

Toshiba Bilgisayar Sıfırlama İşlemi Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Toshiba bilgisayarınızı sıfırladıktan sonra, bazı önemli noktalara dikkat etmeniz önemlidir.
1. Sıfırlama işlemi, bilgisayarınızdaki tüm verileri sileceği için önceden yedekleme yapmanız önemlidir.
2. İşletim sistemi ve diğer programlarınızı yeniden yüklemeniz gerekebilir.
3. Güncellemeleri kontrol edin ve bilgisayarınızı en son güvenlik yamalarıyla güncelleyin.
4. Kişisel verilerinizi yeniden yüklemek veya geri almak için yedekleme dosyalarınızı kullanabilirsiniz.
5. Sıfırlama işleminden sonra bilgisayarınızı kullanmadan önce gerekli ayarları yapmayı unutmayın.
6. Eğer sıfırlama işlemi sorunları çözmediyse veya bilgisayarınızda başka sorunlar yaşıyorsanız, yetkili bir Toshiba servisine başvurmanız önerilir.

Toshiba Bilgisayar Sıfırlama İşlemi Hangi Durumlarda Yapılmalıdır?

Toshiba bilgisayarınızı sıfırlamak aşağıdaki durumlarda yapılabilir:
1. Bilgisayarınızda ciddi bir sorun yaşıyorsanız ve sorunu çözmek için başka bir çözüm bulamıyorsanız.
2. Bilgisayarınızı satmayı veya başka birine vermek istiyorsanız ve kişisel verilerinizi silmek istiyorsanız.
3. Bilgisayarınızda virüs veya kötü amaçlı yazılım tespit edildiğinde ve bunları temizlemek için sıfırlama işlemi yapmanız gerektiğinde.
4. Performans sorunları yaşıyorsanız ve bilgisayarınızı fabrika ayarlarına döndürerek daha hızlı bir deneyim elde etmek istiyorsanız.
5. Başka bir işletim sistemi yüklemek veya çift işletim sistemine geçmek istediğinizde.

Toshiba bilgisayarınızı sıfırlamak için Ayarlar menüsünden Geri Yükleme seçeneğini kullanabilirsiniz.
Toshiba Recovery Media Creator yazılımını kullanarak bilgisayarınızı sıfırlayabilirsiniz.
Windows 10 işletim sistemi yüklü Toshiba bilgisayarınızı sıfırlamak için Başlat menüsünden Ayarlar’a gidin.
Sıfırlama işlemi sırasında, bilgisayarınızdaki tüm verilerin kaybolacağını unutmayın.
Bilgisayarınızı sıfırlamadan önce, önemli verilerinizi yedeklemeyi unutmayın.

Toshiba Bilgisayar Nasıl Sıfırlanır? Ayarlar menüsünden Geri Yükleme seçeneğini kullanarak sıfırlayabilirsiniz.
Toshiba Recovery Media Creator yazılımı ile bilgisayarınızı sıfırlayabilirsiniz.
Windows 10 işletim sistemi yüklü Toshiba bilgisayarınızı Başlat menüsünden Ayarlar’a giderek sıfırlayabilirsiniz.
Sıfırlama işlemi sırasında, tüm verilerinizin kaybolacağını unutmayın.
Bilgisayarınızı sıfırlamadan önce, önemli verilerinizi yedeklemeyi unutmayın.

Geri