AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tosbik Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tosbik Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
250 grm margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 dolu çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un yumuşak olacak halde
Hamurun üçte birine;
2 yemek kaşığı kakao
Gözler için;
Çörek otu

Tosbik Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına oda sıcaklığındaki margarini sıvıyağı ve yumurtayı alıp çırpma teliyle karıştıralım ve yedirelim.
Daha sonra öbür gereçleri de ekleyip yoğuruyoruz kulak göğsü kıvamında bir hamur olmalı.
Hamurun 3/1 ini başka kaba alıyoruz ve 2 yemek kaşığı kakao ekleyip güzelce kakaoyu yedirelim Sanırım en sevdiğim söz yedirelim
Daha sonra streçleyip farklı başka buzdolabına 15 dk dinlenmesi için koyalım aceleniz varsa koymasanız da olur
Daha sonra sulu köfte yuvarlaması üzere beyaz olan hamuru yuvarlayalım küçük küçük ayakları ve başı olacak halde üzerine de kakaolu hamurdan tosbiğin kabuğunu yapalım.
Yuvarlak yuvarlak ceviz büyüklüğünde alın ve avcunuzla bastırıp bıçak la iz verin bu formda devam edelim tadı efsane ancak biraz uğraşacaksınız
Daha sonra çörek otunu göz halde koyup 180 derece evvelce ısıtılmış fırına gönderiyoruz
Üzeri kızarmayacak formda denetimli pişirelim çiğ kalmayacak halde ve enfes kurabiyemiz hazır Afiyet olsun Türk kahvesi yanına ve doğum günü masaları için bence
Tosbik Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst