Torus neden olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
134.382
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Torus neden olur?​

Torus lokal tahriş, dişlerinizi öğütme (bruksizm) veya düzensiz bir ısırmaya neden olan yanlış hizalanmış dişler (maloklüzyon) gibi genetik veya çevresel etkiler nedeniyle gelişebilir. Çoğu durumda torus iyi huyludur ve tedavi gerektirmez.
Torus nedir protez?
Torus palatinus ise sert damağın orta hattındaki sütür boyunca gelişen, farklı boyut, biçim ve genişlikteki kemiksel çıkıntı olarak tanımlanan patolojik bir durumdan çok anatomik bir varyasyon olarak belirtilmiştir.
Lingual Torus nedir?
Torus mandibularis genellikle bilateral olarak mandibulanın lingual yüzeyinin kanin/premolar bölgesinde ve mylohyoid sırtın üstünde lokalize olan bir kemiğin dışa doğru büyümesidir. Bu çalışmada; toruslara sahip beş hastanın klinik kayıtları bildirilerek ilişkili literatürler eşliğinde tartışılmıştır.

Torus enerjisi ne demek?​

Torus yaratılmış ve yaratılacak olan her şeyin enerji alanını temsil eder. Torusun merkezi kalp çakrasıdır, kutuplarında ise tepe ve kök çakra bulunur. Madde (kök çakra) ve mana (tepe çakra) dünyaları arasındaki köprünün kalbimiz olduğunu sembolize eder.
Ekzostoz nedir Diş?
Kartilajinöz ekzostozlar, hiyalin kartilaj ile kaplı spongioz kemikten oluşan tümörlerdir. Bu tümörler, alttaki kemiğe ya bir pedikülle ya da geniş bir tabanla bağlıdırlar. Büyümeleri kartilajın proliferasyonu ve endokondral ossifikasyonla gerçekleşir.
Torus ne demek Anatomi?
Torus teriminin tıbbi anlamı; n. (pl. tord. Kabartı (kas veya kemikte).

Osteoskleroz diş nedir?​

İdiyopatik osteoskleroz (İO); çenelerde etiyolojisi bilinmeyen lokal radyoopasite olarak tanımlanmaktadır. İO, herhangi bir infeksiyon, displazi, neoplazi ya da sistemik bir hastalığa bağlı oluşmaz ve çene kemiklerinde ekspansiyona neden olmaz (1).
Exostosis nedir tıp?
Exostosis teriminin tıbbi anlamı; n. 1. Mukozayı hazırladıktan sonra çekiç ile kemiği tesviye; 2. Anormal kemik çıkıntıları, egzostos.
 
Geri
Üst