Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tortikolis tedavisi ne kadar surer?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.233
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tortikolis tedavisi ne kadar sürer?​

Bu tedavinin yaklaşık 4 ila 5 ay sürer. Bu tedavinin fayda göstermediği olgularda cerrahi tedavi uygulanmaktadır. Cerrahi tedavi sonrasında bu bekleme süresinde oluşabilecek baş, yüz, boyun şekil bozukluklarının gerileyebileceği gösterilmiştir.
Tortikolis kalıcı mıdır?
En sık görülen müsküler tortikolis tipidir. Bu şişlik genellikle 2-3. haftalarda fark edilebilir, sonrasında büyür ve 4-6. aylarda kaybolur.
Tortikolis olan bebek nasıl anlaşılır?
Tortikolis Belirtileri Nelerdir?

Tortikolis tedavi edilir mi?​

Tedavinin gecikmesine veya uygun şekilde yapılmamasına bağlı olarak kasta kalıcı kısalma ve yüzde ilerleyici asimetri gelişen hastalarda bir yaşından sonra cerrahi tedavi gündeme gelebilir. Tortikollis ile ilgili sorularınızı aşağıya yorum olarak yazın yada 444 76 86 çağrı merkezimizi arayın, uzmanlarımız cevaplasın!
Tortikolis olan bebek nasıl yatırılmalı?
Sağa ve sola değişimli olarak yan yatırılarak uyutulmalıdır. Bebeğin uyanık olduğu zamanlarda mümkün oldukça yüzüstü pozisyonda tutulmalıdır. Oyuncak gibi bebeğin dikkatini çekebilecek objeler, bebeğin hasta tarafına yerleştirilmelidir.
Tortikolis tamamen geçer mi?
Uygun müdahale ameliyattan kaçınmaya, baş ve boyun ağrısını azaltmaya yardımcı olabilir. Erken teşhis edildiğinde, basit pozisyon değişiklikleri ve esneme egzersizleriyle tedavi edildiğinde, çocukların %80’i tortikolisin uzun vadeli zararlı etkilerini yaşamadan tamamen iyileşir.

Bebeğim tortikolis mi?​

Tortikollis kelime anlamı eğri boyun demektir. Bebeğinizi sırt üstü yatırdığınızda boynu bir tarafa doğru eğiliyorsa şüphelenilmelidir. Bebeğinizin pozisyonunu değiştirdiğiniz halde bir tarafa doğru olan eğrilik devam ediyor, düzeltmeye çalıştığınızda düzelmiyorsa mutlaka bir uzmana danışılmalıdır.
Bebekler neden hep sol tarafa yatar?
Tortikollis, doğumdan sonraki ilk günlerde ya da bebeğin büyüme döneminde ilk aylarda dikkatimizi çeken başın hep aynı tarafa düşmesi durumudur. Bu duruma eğri boyun da denilmektedir. Başın bazı zamanlarda sağa, bazen de sola düşmesi bebeğin boyun ve sırt kaslarının henüz yeterli güçte olmadığını gösterir.
Tortikolis nedir nasıl tedavi edilir?
Doğumsal tortikolliste tedavinin amacı, etkilenen kasın kısalmasının önlenmesi ve başın uygun pozisyonda tutulması ile ileride oluşabilecek şekil bozukluklarının önüne geçilmesidir. Tedavide aile tarafından uygulanan pozisyonlama ve egzersizler önemli bir yer tutar. Bu nedenle tedaviye ailenin eğitimi ile başlanır.

Tortikolis ameliyatı ne zaman yapılır?​

Hasta önceleri 1 daha sonraları 2 aylık aralarla kontrol edilir. Uygun tedaviden sonra tam düzelme sağlanır. Cerrahi tedaviye nadiren gerek olur. Cerrahi tedavi; uygun yapılmayan konservatif tedavi sonucu kısa kas ve ilerleyici yüz asimetrisi gelişen ve bir yaşını geçmiş hastalarda 12-15 aylıkken yapılır.
Boyun eğriliği düzelir mi?
Boyun eğriliği tedavisi olan bir rahatsızlıktır bazı egzersizler ile bu durum düzeltilebilmektedir. Ancak ilerlemiş ve egzersizle düzeltilemeyen durumlarda ameliyatla bu kas dokusunun tedavi edilmesi sağlanmaktadır.
 
Geri
Üst