- Konu Yazar
- #1
Torta Caprese Tarifi İçin Malzemeler
200 gram badem (toz haline getirilecek)
200 gram bitter çikolata (1 kuvertür çikolata )
150 gram tereyağ
150 gram şeker (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)
4 yumurta
1 çay kaşığı tuz
Torta Caprese Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Çikolata ve tereyağ beraber benmari usulü eritilir. Ilımaya bırakılır.
Yumurtanın beyazı ve sarısı ayrılır. Beyazlar bir çırpma kabında kenara konur. En son kullanacağız.
Öncelikle yumurta sarısına tuz ve 100 gram şeker (1 su bardağından 1 parmak fazla) şeker eklenir.
Beyazlayana kadar çırpılır. Sonra içine erittiğimiz çikolata konur ve yeniden çırpılır. Homojen bir kıvam aldıktan sonra toz haline getirdiğimiz badem eklenir ve spatula yardımı ile iyice karıştırılır.
Ayrı kaba aldığımız yumurta beyazı önce köpürene kadar biraz çırpılır. Sonra içine şekerin kalan kısmı yani 50 gram şeker ( 1 su bardağı içinde 2 parmak kadar) eklenip krema kıvamı alana kadar çırpılır.
Çırpılan bu beyaz yavaş yavaş çikolatalı karışıma eklenip spatula ile karıştırılır.
Dibine yağlı kağıt konulmuş 20 cm kelepçeli kaba karışım dökülür ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-40 dk pişirilir.
Fırından çıkardıktan sonra kelepçeler çıkarılıp ters çevrilir ve üzerine pudra şekeri dökülür. Afiyet olsun
Notlar: pişirirken kontrollü olun. İçi tam pişmiyor. Hafif yapışkan bir kıvamda kalıyor. Tamamen pişmesini beklemeyin yakarsınız ben az kalsın yakıyordum. Bence 40 dk ideal.
Torta Caprese Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
200 gram badem (toz haline getirilecek)
200 gram bitter çikolata (1 kuvertür çikolata )
150 gram tereyağ
150 gram şeker (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)
4 yumurta
1 çay kaşığı tuz
Torta Caprese Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Çikolata ve tereyağ beraber benmari usulü eritilir. Ilımaya bırakılır.
Yumurtanın beyazı ve sarısı ayrılır. Beyazlar bir çırpma kabında kenara konur. En son kullanacağız.
Öncelikle yumurta sarısına tuz ve 100 gram şeker (1 su bardağından 1 parmak fazla) şeker eklenir.
Beyazlayana kadar çırpılır. Sonra içine erittiğimiz çikolata konur ve yeniden çırpılır. Homojen bir kıvam aldıktan sonra toz haline getirdiğimiz badem eklenir ve spatula yardımı ile iyice karıştırılır.
Ayrı kaba aldığımız yumurta beyazı önce köpürene kadar biraz çırpılır. Sonra içine şekerin kalan kısmı yani 50 gram şeker ( 1 su bardağı içinde 2 parmak kadar) eklenip krema kıvamı alana kadar çırpılır.
Çırpılan bu beyaz yavaş yavaş çikolatalı karışıma eklenip spatula ile karıştırılır.
Dibine yağlı kağıt konulmuş 20 cm kelepçeli kaba karışım dökülür ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-40 dk pişirilir.
Fırından çıkardıktan sonra kelepçeler çıkarılıp ters çevrilir ve üzerine pudra şekeri dökülür. Afiyet olsun
Notlar: pişirirken kontrollü olun. İçi tam pişmiyor. Hafif yapışkan bir kıvamda kalıyor. Tamamen pişmesini beklemeyin yakarsınız ben az kalsın yakıyordum. Bence 40 dk ideal.
Torta Caprese Tarifi Fotoğraflı Yapılışı