- Konu Yazar
- #1
Toprak tahlili nerede yapılır?
İlimizde nerelerde toprak analizi yaptırıldığı hususunda üreticilerimiz Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerindeki teknik elemanlardan bilgi alabilirler.Toprak örneği nereden alınır?
TOPRAK NUMUNESİNİN ALINMASININ SAKINCALI OLDUGU YERLER- Harman yeri veya hayvan yatmış yerler.
- Önceden gübre yığılmış yerler.
- Sap kök veya yabani otların yığın halinde yakıldığı yerler.
- Hayvan gübresinin bulunduğu yerler.
- Tarlanın tümsek veya su birikmesi olan çukur noktalar.
Laboratuvarda toprak analizi nasıl yapılır?
Laboratuvarda toprak analizi nasıl yapılır?İşaretlenen her yerden aynı şekilde numuneler toplanır ve aynı derinlikten alınan numuneler bir araya getirilir. İçerisindeki taş, bitki ve toprağı temsil etmeyen (cam, plastik vb.) parçalar temizlenir. İyice karıştırılan topraktan en az 2 kg olacak şekilde numune alınır ve vakit kaybetmeden laboratuvara götürülür.
Toprak analizi kaç gün sürer?
Toprak analizi kaç gün sürer?Toprak numunelerinin analiz edilmesi ve gerekli gübre tavsiyelerinin yapılabilmesi ancak, toprak numunelerinin laboratuara gitmesinden 7-10 gün sonra mümkün olabilir. Sonbaharda analiz laboratuarına fazla miktarda numune gönderildiği için yukarıdaki süreye bir kaç gün daha ilave etmek gerekir.
Toprak analiz Laboratuvarı ne iş yapar?
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yetki alan danışmanlık firmaları, kirliliğin tespiti amacı ile çalışmalar yapar. Daha sonra, Bakanlıktan yetkili çevre laboratuvarları ile alınan toprak numunelerini analiz yaptırarak, toprak kirliliğinin nihai halini belirler ve kendi raporunu oluşturur.Toprak örneği nereden alınmaz?
Dere, orman, su arkı ve yollara yakın arazi kısımları ise, Sıraya ekim yapılan ürünlerde sıra üzeri ise, Binalara yakın alanlar ise, özellikle meyvecilik, kavakçılık gibi ağaç yetiştirmek için ayrılan araziler hariç, tarlada bulunan birkaç ağacın altından, toprak örneği alınmamalıdır.Toprak bileşenlerini ve kimyasal yapısını inceleyen bilim dalı nedir?
Toprak bileşenlerini ve kimyasal yapısını inceleyen bilim dalı nedir?Toprak kimyası; toprak bilim dalının, toprağın kimyasal bileşimi, kimyasal özellikleri ve kimyasal reaksiyonları ile ilgilenen bir koludur. Toprak kimyası; genel anlamda toprağın kimyasal yapısını ve toprakta oluşan kimyasal olayları inceler.