AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Toprak Bilimi ve bitki Besleme okunur mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Toprak Bilimi ve bitki Besleme okunur mu?​

Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, üniversitelerde Ziraat Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Bölüm yalnızca Sayısal puan türüne göre tercih edilebilir. Söz konusu Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü, 2019-2020 yılı YÖK verilerine göre yalnızca 11 üniversitede bulunmaktadır.

Ziraat fakültesi hangi bölümleri iş imkanları?​

Ziraat Mühendisliği Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?
Toprak Bilimi ve bitki Besleme Bölümü mezunları ne iş yapar?
Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü mezunları, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nda, Tarım Kredi Kooperatiflarinde, Ziraat Bankalarında, Devlet Su İşleri’nde, Belediyelerde, resmi ve özel analiz laboratuarlarında, gübre fabikalarında, özel çiftlik ve seralarda, çalışma olanakları buldukları gibi, doğrudan tohum, gübre ve …
Bitki koruma Bölümü Mühendislik mi?
bitki koruma bölümü dört ana bilim dalından oluşan ziraat mühendisliğinin bölümlerinden birisidir. bunlar; fitopatoloji, akaroloji, entomoloji ve nematoloji’dir.

Ziraat fakültesi bitiren ne iş yapar?​

Ülkemizde, 41 üniversitede ziraat mühendisliği eğitimi veren fakülte bulunmaktadır. Ziraat mühendislerinin başlıca çalışma alanları şu şekilde sıralanabilir: Tarım teknolojisi, tarım makineleri üretimi, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, bitkisel üretim, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ve ıslahı.

Bahçe Bitkileri Bölümü Mezunu Ne iş yapar?​

Mezunlar, Tarım ve Köyişleri Bakanlığına bağlı birçok kurumda istihdam edebilir. Onun haricinde zirai konularda hizmet sunan her kuruluşta; fidanlık, sera, meyve bahçeleri, üzüm bağları gibi birçok alanda çalışabilirler. Bunların haricinde kendi özel arazilerinde çalışabilirler.
 
Geri
Üst