- Konu Yazar
Toprağa basan birine elektrik çarpar mı?
Tele tutunan ve toprakla hiçbir teması olmayan bir insanı elektrik çarpmaz. Çünkü akım devresini tamamlayamaz.AG OG elektrik ne demek?
Alçak Gerilim ( AG ) : 1000 Volta kadar gerilim verilen iletim hatlarıdır. Orta gerilim ( OG ) : 1000-15.000 Volt arası gerilim verilen iletim hatlarıdır. Yüksek gerilim ( YG ) : 15.000 volt ve üzeri gerilim verilen iletim hatlarıdır.Elektrik tellerinde neden 5 tel var?
Elektrik tellerinde neden 5 tel var?AG trafolarına ve OG abonelerine enerji taşır. Bu hatta nötr yoktur. Alttaki beş tel ise AG hattıdır. Beş telden üç faz, bir aydınlatma fazı ve nötr hattından oluşur.
Hangi durumlarda elektrik çarpar?
Elektriğin bir canlıya zarar vermesi için elektrik akımının bu canlı üzerinden geçmesi ve devreyi tamamlaması gerekir. Elektriğin vücudumuzdan akmasının sebebi hücre sıvıları, başta tuz olmak üzere çözülmüş iyonlar vardır. Bunlar çok iyi iletkendirler ve vücudumuzdaki elektrik akımının akmasına neden olur.AG OG projesi nedir?
Bina ve endüstriyel tesislerin ihtiyaç duyduğu alçak gerilim ve orta gerilim projeleri tasarlanarak müşterilerimize kaliteli ve verimli çözümler sunulmaktadır. Teknolojik gelişmeler özenle takip edilerek müşterilerimiz için en uygun çözümler üretilerek sonuca gidilmektedir.AG OG trafo nedir?
AG OG trafo nedir?Trafo, elektrik akımı transferinde işlemen verimli yapılabilmesi ve güç kaybı oranını en aza indirmek için gerilim yükseltici ya da düşürücü olarak kullanılan araçlardır.
Orta Gerilimde Kullanılan Direkler 1kV – 34,5kV arasında kullanılan direklerdir. Boyları 9 m-25 m arasında değişir. Ağaç, beton ve demir direk olarak imal edilirler.
Bazen biriyle tokalaşırken, birine dokunurken ya da bir metalle temas ederken elektrik çarpması yaşanır. Eğer bu elektrik toprağa iletilemezse (kauçuk, plastik türevi tabanlı ayakkabılar) insan üzerinde gerilim artar, ve iletken bir maddeye ilk temasda bir boşalma olur.