AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Toplumsal yasalar ne anlama gelir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Toplumsal yasalar ne anlama gelir?​

Toplumun sağlıklı bir şekilde varlığını sürdürebilmesi için uyması gereken yasalara toplumsal yasalar denir. Toplumsal yasalar toplumsal olaylar arasında var olan sebep – sonuç ilişkisini ifade eder. Kur’an-ı Kerim’de insanlar gibi toplumların da bir ömrü olduğunu belirten toplumsal yasalardan bahsedilir.

Evrendeki toplumsal yasalar nelerdir?​

Doğa olaylarında olduğu gibi olaylarda da bir nedensellik ilkesi vardır. Toplumsal olaylar arasındaki bu neden sonuç ilişkisini inceleyen pek çok bilim dalı vardır. Toplumsal yasalara şöyle bir kaç örnek verebiliriz: Adalet, eşitlik, özgürlük, barış, ve sorumluluk.
Buna göre sünnetullah kelimesinin anlamı, insanların yapıp et- tiklerinden dolayı Allah’ın onlara karşı takip ettiği yol olduğunu söy- leyebiliriz. Bu, insanoğlunun tabi olduğu ve boyun eğmek zorunda olduğu evrensel bir yasadır.
Sosyalleşmek önemli mi?
Sosyalleşmek sadece iyi vakit geçirmek için değil, hayatta kalma güdülerimizi besleyerek güvende ve mutlu hissetmemiz için de önemli. Aslında tıpkı yeme-içme ve barınma gibi temel insani ihtiyaçlarımızdan biri.
Biyolojik yasalar anlamı nedir?
Biyolojik yasalar, canlıların doğumdan ölümüne kadar olan süreci inceleyen yasalardır. İnsanın doğumu, gelişimi, üremesi gibi çeşitli özellikleri inceleyen bu yasalar, biyolojik tespitler sonucu oluşmaktadır. Her şeyin bir sebebe bağlandığı durumda insanın ve tüm canlıların varlığı da biyolojik yasalara dayanmaktadır.

Evrendeki yasalar neler?​

Evrendeki olaylar ve canlıların bağlı olduğu yasalar; 1-Fiziki yasalar. 2-Toplumsal yasalar. 3-Biyolojik yasalar.

Hangisi toplumsal yasalara örnek oluşturmaktadır?​

Toplumsal yasaya en iyi örnek yapılan göçlerdir. Kıtlık, susuzluk veya işsizlik gibi nedenlerden dolayı toplum içinde yer alan bireyler toplu olarak göç edebilir. Bu göçün nedeni toplumsal yasadır.
 
Geri
Üst