AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Toplumsal hayati duzenleyen kurallar olmasaydi ne olurdu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Toplumsal hayatı düzenleyen kurallar olmasaydı ne olurdu?​

İnsanların özellikleri, duyguları ve istekleri farklı olduğundan bu davranışların belli bir kurallara bağlı olması gereklidir. Nasıl barınma ve yemek gibi şeylere hayatı devam ettirmek için ihtiyaç duyuluyorsa toplumun yaşamını devam ettirmek içinde kurallara ihtiyaç vardır.

Toplumsal kurallara neden uyarız?​

Kurallar toplum hayatını düzenlemek ve bireylerin haklarını korumak için vardır. Bu kurallar herkes için geçerlidir ve herkese eşittir. Bu yüzden sadece kendi haklarımız açısından değil etrafımızdaki herkesi düşünerek kurallara uymalıyız uymayanları da nazik ve güzel bir dille uyarmalıyız.
Kurallar ve Düzenlemeler neden gereklidir?
Geleneklerden başlayarak , hukuk kurallarına dek getirilmiş tüm kurallar toplumsal davranışları düzenlemek, başkalarının zararına olabilecek davranışları önlemek, birlikte yaşamı sağlayabilmek için onulmuştur. Yaşamı düzenleme gücünü . getirdikleri yaptırımlarla sağlarlar.
Toplumsal kurallar ne demek?
Toplum halinde yaşayan insanların yerine getirmek zorunda oldukları ödevleri ve kullanacakları yetkileri gösteren kurallara “sosyal düzen kuralları” denilmektedir. bulunmaktadır. Bunlar; “din kuralları”, “ahlak kuralları”, “görgü kuralları” ve “hukuk kuralları”dır.

Toplumsal hayatı düzenleyen kurallar nelerdir?​

Sosyal hayatı düzenleyen kurallar şunlardır:

Hukuk kurallarına neden uyarız?​

Kurallar uymak zorunda olanlar tarafından değil, bu otorite tarafından belirlendiği için, bu tür yönetimlerde insanlar bu kurallara ya a) otoritenin yaptırımlarından kaçınmak ya da b) otoritenin ödülüne ulaşmak için uyarlar.
Kurallar önemli midir?
Kurallar, birlikte yaşayabilmek için olmazsa olmaz düzenleyicilerdir; ancak bu kuralların içeriği ve işlevi ile nasıl ve kimler tarafından oluşturulduğu son derece önemlidir.
Toplumsal kurallar nelerdir örnek?
Toplum içerisinde uyulması gereken kurallar. 1) Toplum içinde kulaktan kulağa konuşmamak. 2)Toplum içerisinde uygunsuz davranış yapmamak. 3)Toplum içerisinde yüksek sesle konuşmamak.
Bunlar, din, ahlak, örf ve adet, hukuk kurallarıdır. Görgü ve moda kurallarını da toplumu düzenleyen kurallar içinde kabul etmek mümkündür ancak, bu kısımda sadece yukarıdaki dört kural incelenecektir.
Kültür ürünü olduğu için, ister yazılı ister yazısız kuralları olsun hukuk kuralları toplumdan topluma değiştiği gibi, aynı toplumda zaman içinde değişerek günümüze gelebilir.
Kurallar zaman içinde değişir mi neden?
 
Geri
Üst