- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Toplumsal değişme ile eğitim arasında nasıl bir ilişki vardır?
Eğitimin toplumsal değişmeye yönelik, devam ettirici, yaratıcı, hızlandırıcı işlevleri bulunmaktadır. Eğitim, aslında, önemli bir değişme aracıdır. Toplumsal hareketliliği arttıran eğitim, verdiği eğitim aracılığıyla da bireylerin toplumsal değişime ayak uydurabilmesini sağlar.Eğitim Nedir Nasıl Olmalıdır?
Bir eğitim ilk önce insanı diğer herkesten farklı kılmalıdır. Her eğitim alan kişi aldığı eğitimden kendine ders çıkarmalıdır. Diğer kişilere göre farklı bilgiler ve tecrübeler kazanmalıdır. Herkese aynı verilen eğitim her insanda aynı bilgiye ya da aynı tecrübeye neden olacak diye bir şart bulunmamaktadır.Eğitimde neyin önemini vurgulamak için toplumda eğitim sürecinin gelişme mekanizmasını hatırlatmak gerekir?
Amaçsız, plansız ve zaman zaman yapılan eğitim uygulamalarıyla davranış değiştirilemez. Hedef olan kişilerin sürekli olarak eğitim baskısı altında tutulması başarının koşullarındandır. Eğitimde sürekliliğin önemini vurgulamak için toplumda eğitim sürecinin gelişme mekanizmasını hatırlamak gerekir.
Eğitim Hangi bilim dalıdır?
Eğitim kavramını inceleyen bilim dallarına genel olarak verilen addır. İçerisinde birçok farklı disiplin barındırır. Bu disiplinlerden bazıları; ölçme ve değerlendirme, eğitim felsefesi, eğitim psikolojisi, eğitim sosyolojisi, öğretim teknolojisi, rehberlik vb. olarak sayılabilir.