- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 234.005
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Toplumdaki görev ve sorumluluklarımız nelerdir kısa?
Bireyin Topluma Karşı Sorumlulukları NedirToplumsal görevlerimiz nedir?
Çalışmak, üretmek ve kazanmak bireysel bir hak olduğu gibi, aynı zamanda kendimize, ailemize ve topluma karşı bir vazifedir Kendimizin ve bakmakla yükümlü olduğumuz Aile fertlerinin ihtiyaçlarını karşılamak, yakınlarımıza ve topluma yük olmamak için çalışmak, sosyal görevlerimiz arasındadır.
Insanin sorumluluklari nelerdir?
SORUMLULUKLARIMIZArkadaşlarımıza karşı sorumluluklarımız nelerdir?
İnsanın arkadaşlarına veya diğer insanlara karşı olan sorumlulukları; Arkadaşlarının veya diğer insanların düşüncelerine ve haklarına saygı göstermek, başarılarını ve olumlu davranışlarını takdir etmek, sırrını başkalarıyla paylaşmamak insanların arkadaşlarına veya diğer insanlara karşı sorumluluklarındandır.
Topluma karşı sorumluluklarımız nelerdir temel dini bilgiler?
TOPLUMA KARŞI AHLAKİ SORUMLULUKLARIMIZVatandaş olarak devlete karşı görev ve sorumluluklarımız nelerdir?
Vatandaşlık görevleri; kanunlara uymak, seçme ve seçilme hakkı, askerlik yapmak ve vergi vermek şeklindedir. Bu vatandaşlık görevleri yazılı olan görevlerdir. Yani vatandaşın ne yapması gerektiği açıkça belirtilmiştir. Bu görevler dışında da her vatandaşın dikkat etmesi gerekenler bulunmaktadır.
Topluma karşı ahlaki sorumluluklarımız nelerdir kısaca?
Komşularımıza karşı görev ve sorumluluklarımız nelerdir?* Komşularımıza karşı güler yüzlü, tatlı dilli olmalı, ve her zaman iyilik yapmaya çalışmalıyız. * Karşılaştıkça selamlaşmalı, hal hatır sormalı sevinç ve üzüntülerini paylaşmalıyız. Hastalarını ziyaret etmeli, cenazelerinde bulunmaya gayret etmeli ve başsağlığı dilemeliyiz.
Okulda arkadaşlarımıza nasıl davranmalıyız?
Arkadaşlarımıza nasıl davranmalıyızTopluma karşı ahlaki sorumluluklarımız nelerdir kısa?
– Toplumsal görevlerimizden biri de iyilikte yardımlaşmak, muhtaçlara yardım elini uzatmaktır. – İmkan ve olanaklar ihtiyaca göre en uygun bir şekilde kullanılmalı, ahlaki ölçülere göre gereken yerlere, gerektiği kadar harcanmalıdır. Bunların toplumun zararına kullanılması; harcamada lüks ve israftan kaçınılmalıdır.