Toplumda neden suc islenir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
240.989
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Toplumda neden suç işlenir?​

Psikoanalitik görüşe göre suçluluk, benlik ile üst benlik gelişimindeki yetersizlikler nedeniyle suç dürtülerinin, yani alt benliğin denetim altına alınmamasından doğar. Diğer bir ifadeyle, çok gelişmiş alt benliğe sahip olan bir kişi, sonunda suç işlemektedir.
Suçun önlenmesinde eğitim mi ceza mı?
eğitim ile empati duygusunu yerleştir suç oranı azalır.cezada etkili ama gönül ister ki eğitim ile olsun bu işler. İkisinden birini seçemeyiz ikisi de önemli. Herkes isterki eğitim daha etkili olsun ama ne yazık ki ceza daha etkili.

Suç toplumu nasıl etkiler?​

Bilhassa suç, toplumsal yapıda ortaya çıkan sosyal ilişkilerdeki çözülmeler nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Bu çözülmeler sosyal sorunlar ve bunalımlar yaratarak toplumsal yapıdaki değerlerin değişmesine ve yeni davranış kurallarının oluşmasına neden olmaktadır.
Suç bireysel mıdır toplumsal mıdır?
suçu toplum, yani bireylerin oluşturduğu komün hazırlar. fakat bireyler bu suçun parçası olmamayı seçmelidirler. bunu bireylere işleyecek olgu yine aynı suçu hazırlayan toplum olgusudur. suçun olmadığı bir dünya realist bir yaklaşım olmamakla beraber hedef bu topluma en yakın hale gelebilmek olmalıdır.
Suç ve eğitim ilişkisi, ulusal ve uluslar arası alanyazında yapılan araştırmalar ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri temel alınarak ortaya konmuştur. Sonuç olarak suç ile eğitim düzeyi arasında negatif yönde bir ilişkinin bulunduğu ortaya çıkmaktadır.
Eğitim düzeyi suç üzerinde nasıl etkide bulunmaktadır?
Bireyin okula olan bağlılığının zayıflaması, bireyin suç işlemesi açısından önemli bir risk faktörünü oluşturmaktadır. Bu alanda yapılmış araştırma sonuçlarına bakıldığında özetle, okuldaki genel başarısı düşük öğrencilerin başarılı öğrencilere oranla daha çok suç işleme eğilimi gösterdikleri görülmektedir.

Bir insana suç işleten toplum mudur kendisi midir?​

Toplumsal normalar, geleneklerimiz, göreneklerimiz der ki hakkın olmayan bir şeyi alma der. Toplum bize hırsızlık yapma der. Hırsızlık yapanı da dışlar cezalandırır. Bu örnekte de görüldüğü gibi toplum kişiye suç işletmez aksine işlenecek bir suçun da önüne geçmeye çalışır.
Bir kişi suç işlerken kendisi midir yoksa toplum mudur?
İnsanların toplu halde yaşama geçmesi ile birlikte suç oranları ve çeşitlerinde artış gözlenmiştir. Yapılan araştırmaların çoğunda çevresel faktörler, aile gözüküyor ancak kişinin kendi eğilimi de söz konusudur. Kişi daha ağırlıklı olarak toplumun etkileriyle suça itilmektedir.
 
Geri
Üst