- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Topluma karşı sorumlu olmak ne demektir?
Genel olarak topluma karşı vazife ve sorumluluklarımızı maddeler halinde şöyle ele alabiliriz: 1- Topluma karşı sorumluluklarımızın başında, birbirimizi sevmek ve karşılıklı haklarımıza saygı göstermek gelmektedir. 2- Toplumsal görevlerimizden biri de iyilikte yardımlaşmak, muhtaçlara yardım elini uzatmaktır.Toplumdaki haklarımız ve Sorumluluklarimiz nelerdir?
Bireyin Topluma Karşı Sorumlulukları Nedir
Topluma karşı ahlaki sorumluluklarımız nelerdir?
TOPLUMA KARŞI AHLAKİ SORUMLULUKLARIMIZKomşularımıza karşı görev ve sorumluluklarımız nelerdir?
* Komşularımıza karşı güler yüzlü, tatlı dilli olmalı, ve her zaman iyilik yapmaya çalışmalıyız. * Karşılaştıkça selamlaşmalı, hal hatır sormalı sevinç ve üzüntülerini paylaşmalıyız. Hastalarını ziyaret etmeli, cenazelerinde bulunmaya gayret etmeli ve başsağlığı dilemeliyiz.
Bir insanın kendine karşı sorumlulukları nelerdir?
Kişinin kendi hayatıyla ilgili kararlar alabilmesi; attığı adımların sonuçlarının sorumluluğunu alması; isteklerinin farkında olması ve bu istekleri yerine getirebilmek için çalışması; seçimler yapabilmesi; şikayet etmek ya da suçlamak yerine sorunlarını çözmek için hareket etmesi; davranışlarının sorumluluğunu …Sorumluluk nedir bireysel ve toplumsal önemi?
Sorumluluk; Bir kişinin kendisinden beklenen tutum ve davranışları yerine getirmesidir. Bireysel Sorumluluk; Toplumun bireyden beklediği tutum ve davranışları bireyin farkında olması ve bu sorumlulukları kendisi ve toplum için yerine getirmesidir.
Vatanımıza ve milletimize karşı ne gibi sorumluluklarımız vardır?
Cevap: Canımız ve malımız pahasına vatanı savunarak dil, din, kültür ve tarihi yaşatmaktır. Vatanımız için vergi vermektir. Bir vatani vazife olarak askere gitmektir. Vatan, millet, devlet olgularına sahip olmaktır.Nelere karşı sorumluluklarımız vardır?
Hepimizin kendimize,çevremize,yaşadığımız topluma,bizi yaratan Allah’a ve peygamberimize karşı sorumluluklarımız vardır….
Kuranı Kerime karşı ahlaki sorumluluklarımızı nasıl yansıtılır?
Kur’an-ı Kerim’e karşı ahlaki sorumluluklarımızı davranışlarımıza nasıl yansıtırız- Kur’an-ı Kerim’in Allah’ın kelamı olduğunu tasdik etmek ve içeriğine iman etmek.
- Kur’an-i Kerim’i dokunmadan önce abdest almak ve okumaya başlarken “Eûzü-besmele” çekmek.
- Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek.
Hz Peygambere karşı ahlaki sorumluluklarımız nelerdir Eodev?
O, tüm insanlığın şefkat ve merhamet abidesi oldu.
Komşularımıza karşı hak ve görevlerimiz nelerdir?
Komşunun komşu üzerindeki hak ve görevleriKomşuluk ilişkilerimizde nelere dikkat etmeliyiz?
Komşular her zaman dayanışma içerisinde olmalı ve birbirine saygı çerçevesinde yardım etmelidir. Aynı zamanda komşularımıza bazı zamanlar misafirliğe gideriz. Onların evlerine gideriz ve beraber güzel bir sohbet ederiz. Aynı şekilde komşularımız da bize gelir ve onlarla sohbetler eder bir şeyler yeriz.