- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Topluma hizmet uygulamaları topluma ne kazandırır?
“Topluma Hizmet Uygulamaları dersinin amacı, öğrencinin toplumsal sorumluluk bilincini arttırmak, toplumsal sorunların çözümünde aktif rol almasını sağlamak, toplumsal gerçekliklere ait farkındalığını geliştirmek, toplum ile işbirliği, dayanışma ve iletişim içinde olmasını sağlamak ve özdeğerlendirme becerisini …Topluma hizmet Uygulamaları dersi zorunlu mu?
Topluma Hizmet Uygulamaları (THU) dersi, Eğitim Fakültelerinin öğretim programlarında Yüksek Öğretim Kurulu tarafından yapılan değişiklikler çerçevesinde 2006–2007 öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlayan zorunlu bir derstir.Topluma hizmet Uygulamaları dersi kaç saat?
Topluma hizmet uygulamaları dersi; 1 saati teorik, 2 saati uygulama olmak üzere haftada toplam 3 saat ve 2 kredilik zorunlu bir derstir. Bu dersi alan öğrenciler; 1. Yerel sorunlara karşı duyarlıdır/çözüm üretir.
Topluma hizmet ne demek?
Toplumsal Hizmet anlamı nedir? Bireylerin ya da toplumsal kümelerin toplumsal çevredeki değişmelere uymalarını sağlamayı amaçlayan uğraşlarla yol ve yöntemler dizgisi.Hangi gruplarda topluma hizmet uygulaması yapılır?
Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi ile hizmet götürülmesi hedeflenen kişiler; Muhtaç ve Yoksullar, Engelliler, Yaşlılar, Çocuklar, Gençler, Kadınlar, Mahkûmlar, Mülteciler ve Göçmenlerdir. Konu olarak kapsama giren konular ise, insan hakları, hayvan hakları ile çevre ve kültürel mirastır.Topluma hizmet Uygulamaları dersi nedir?
Topluma Hizmet Uygulamaları dersi, öğrencilerin toplumsal duyarlılık ve farkındalık, işbirliği, dayanışma, etkili iletişim ve öz değerlendirme becerilerini desteklemek amacıyla toplumsal bilincin uygulamalı olarak kazandırıldığı bir derstir.
Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi ile hizmet götürülmesi hedeflenen kişiler; Muhtaç ve Yoksullar, Engelliler, Yaşlılar, Çocuklar, Gençler, Kadınlar, Mahkûmlar, Mülteciler ve Göçmenlerdir.
Topluma Hizmet Uygulamaları Dersinin Amaçları Nedir? Kişisel ve günlük sorunlarıyla uğraşan öğrencilerimizi evrensel toplum değerleriyle buluşturmak, sosyal dayanışmayı desteklemek, yüksek değerlere sahip “dünya insanı” olabilme özelliklerini geliştirmelerine destek olmak.
Topluma Hizmet Uygulamaları dersi nedir?