AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Toplum eczanesinde serbest eczanede eczacinin gorev ve sorumluluklari nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Toplum eczanesinde serbest eczanede eczacının görev ve sorumlulukları nelerdir?​

Görevleri; Eczacının gözetimi, sorumluluğu ve denetiminde; a) Eczanede sunulan reçeteli ve reçetesiz ilaç, tıbbi ürün, kozmetik müstahzar, tıbbi malzeme ve sağlıkla ilgili diğer ürünlerin temininde, saklanmasında ve sunulmasında görev alır.

Eczanede çalışan kişiye ne denir?​

Eczacı teknisyeni; eczacılık yapabilen fakat eczane açmaya yetkisi bulunmayan kişilere verilen mesleki unvandır. Eczacı teknisyenleri; eczanelerde eczacıya yardımcı olmak üzere çalışırlar.
Eczacının bir sağlık personeli olarak görev ve sorumlulukları nelerdir?
Görevleri hastaya ilaç temin etmek, devlet kurumlarında bulunmayan ilaçların hastaya teminini sağlamaktır. Ayrıca halkın kozmetik, sağlık araç ve gereçleri ihtiyacını karşılamaya yardım etmektir.
Eczanede çalışmak için ne gerekir?
Yukarıda da belirtildiği üzere Eczane bünyesinde çalışabilmek için 2 farklı vasıf bulunmaktadır. Bunlar Eczacı eczane işletmecisi, sahibi şeklinde üniversitelerin eczacılık fakültelerinde 5 yıl eğitim alıp, sonrasında 6 ay zorunlu staj ile eczacı olma ve eczane açma yetkisi kazanmaktadır.

Eczane Yardımcılığı nedir?​

Eczane yardımcılığı bir nevi eczacının asistanlığıdır. Eczacının gözetiminde eczanedeki işlerin yürütülmesini sağlamaktır. Eczanede müşterilerin karşılamak, reçetelerdeki ilaçların hazırlanmak, ilaçların satış işlemlerinin yapmak eczacının yardımcılığı yapan kişilerin görevleridir.

Eczanede kullanılan gereç ve cihazlar nelerdir?​

ECZANE TEKNİSYENİNİN KULLANMAYI BİLMESİ GEREKEN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMANLAR (1)
Eczanede çalışmak için ne mezunu olmak gerekir?
Bunlar ise eczacı kalfası olup, bunun için ilköğretim mezunu olmanız yeterlidir. Tabi ki eczacılık kursu almak, eğitimlerde başarılı olmak gerekir.

Geri