AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Toplum destekli polislik anlayisinin ozellikleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Toplum destekli polislik anlayışının özellikleri nelerdir?​

Toplum Destekli Polislik suç oluştuktan sonra harekete geçen değil, sizlerin canına, malına, zarar gelmeden önce çalışmalar yapan, sizlerle olan ilişkilerini sevgi-saygı çerçevesinde güçlendiren, suça neden olan fiziki unsurları ortadan kaldırarak suçla etkin bir mücadele sağlayan ve bütün bunların neticesinde de …

Toplum destekli polis ne oluyor?​

Toplum destekli polisler halk içinde görev yapan devletin başvuru noktaları olarak kabul edilmektedir. Toplum destekli polisler halka hizmet götüren, onların talep ve önerileri ile dilek ve şikâyetlerini alarak ilgili birimlere veya kurumlara gönderen ana hizmet unsurlarıdır.

Toplum Destekli polis ne zaman kuruldu?​

Toplum Destekli polis ne zaman kuruldu?
Ülkemizde, 2006 yılında 10 ilde pilot uygulama olarak başlatılan Toplum Destekli Polisliğin kısa sürede, toplumun büyük ilgisi ve desteğini kazandığı, genel anlamda hem polis hem de toplum tarafından benimsendiği ve toplumun polise olan bakışında olumlu yönde gelişmelere yol açtığı gözlenmiştir.

Polis faaliyetleri nelerdir?​

Polis faaliyetleri nelerdir?
Polis Nedir
- Kamu düzenini ve güvenliğini sağlamak.
- Yasaların uygulanmasını sağlamak.
- Suçları önceden tespit etmek, gerçekleşmesini önlemek ve soruşturmaları gerçekleştirmek.
- Çeşitli belge ve lisansları düzenlemek.

Polis hangi alanda faaliyet gösterir?​

Genel asayişin devamının sağlanması, önleyici güvenlik hizmetlerinin etkinliğinin artırılması, suçun oluşmadan engellenmesi, meydana gelen suçlara en hızlı şekilde müdahale edilmesi ve suçun faillerinin yakalanarak ilgili birimlere teslim etmek üzere 81 ilimizde 24 saat esasına göre faaliyet göstermektedir.

Mahalle Polisine nasıl ulaşılır?​

projeyle birlikte vatandaşlar, e-devlet kapısı olan ‘www.turkiye.gov.tr’ adresi üzerinden mahallelerinde görevli toplum destekli polis ve iletişim bilgilerini görebilecek. asayiş dairesi başkanlığı koordinesinde, bilgi işlem dairesi başkanlığı ve türksat uydu haberleşme kablo tv ve işletme aş’nin ortak çalışması ile …
 
Toplum destekli polislik anlayışının önemli özelliklerinden biri, suçun oluşmasını engellemeye odaklanmasıdır. Geleneksel polislik anlayışının aksine, toplum destekli polislik suçun nedenlerini ortadan kaldırmaya çalışarak suçla etkin bir mücadele sağlamayı hedefler. Bu anlayış, suç oluşmadan önce toplumla güçlü ilişkiler kurarak, halkın güvenliğini ve refahını artırmayı amaçlar.

Toplum destekli polisler, halkın arasında aktif olarak görev yaparlar ve devletin birer temsilcisi olarak halkın talep, öneri, dilek ve şikayetlerini dinleyerek ilgili birimlere iletmeleriyle önemli bir rol üstlenirler. Bu sayede toplum ile polis arasında güçlü bir iletişim ağı oluşturarak suça karşı ortak mücadele edilmesine olanak sağlarlar.

Ülkemizde 2006 yılında pilot uygulama olarak başlayan Toplum Destekli Polislik, toplumun büyük ilgisini çekmiş ve genel anlamda olumlu geri dönüşler almıştır. Bu sayede toplum destekli polislik kısa sürede benimsenmiş ve polis-teknoloji-toplum ilişkisine olumlu katkılar sağlamıştır.

Polis faaliyetleri arasında kamu düzenini ve güvenliğini sağlamak, yasaların uygulanmasını sağlamak, suçları önceden tespit ederek önlemek, soruşturmaları gerçekleştirmek, belge ve lisansların düzenlenmesi gibi önemli görevler yer almaktadır. Polis, genel anlamda asayişin devamını sağlamak, suçların önlenmesi ve hızlı müdahale edilmesi, suç faillerinin yakalanarak adalete teslim edilmesi gibi alanlarda faaliyet gösterir.

Mahalle polisine ulaşmak için vatandaşlar, e-devlet kapısı olan www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden mahallelerinde görevli toplum destekli polis ve iletişim bilgilerini görüntüleyebilirler. Bu proje sayesinde halk ile polis arasındaki iletişimin güçlendirilmesi ve toplum destekli polislik hizmetlerine daha kolay ulaşılabilir hale getirilmesi amaçlanmaktadır.
 
Geri
Üst