Toplu yapiya nasil gecilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Toplu yapıya nasıl geçilir?​

APARTMAN YÖNETİMİNDEN TOPLU YAPI YÖNETİMİNE NASIL GEÇİLİR? Apartman yönetiminden toplu yapı yönetimine geçebilmek için bir vaziyet planı hazırlanması ve bu vaziyet planının belediyece onaylanması gereklidir. Vaziyet planı onaylandıktan sonra vaziyet planı içerisinde kalan apartmanlardan her birisi blok adını alır.
Toplu yapı Site midir?
Bir sitenin tek parsel ya da birden çok parsel üzerinde kurulması yönetimsel olarak büyük öneme sahip. Birden çok parselde kurulan siteler için toplu yapı yönetimi zorunluluğu bulunuyor…
Toplu yapı nedir hukuk?
“Toplu yapı, bir veya birden çok imar parseli üzerinde, belli bir onaylı yerleşim plânına göre yapılmış veya yapılacak, alt yapı tesisleri, ortak kullanım yerleri, sosyal tesis ve hizmetler ile bunların yönetimi bakımından birbirleriyle bağlantılı birden çok yapıyı ifade eder.

Toplu yapı ne demek?​

“Toplu yapı: Bir veya uygulama imar planında belirlenen birden çok imar parseli üzerinde, onaylı yerleşim planına göre yapılmış veya yapılacak, alt yapı tesisleri, ortak kullanım yerleri ve sosyal tesisler ve hizmetler ile bunların yönetimi bakımından birbirleriyle bağlantılı birden çok yapıyı” hükmümü haizdir.
Toplu yapı yönetimi nasıl seçilir?
Blok ve blok niteliğinde olmayan yapıların ortak yer ve tesisleri için yönetici ve denetçi bu yapılardaki kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından seçilir.
Toplu yapılar nasıl yönetilir?
Toplu yapı kapsamındaki ortak yapı, yer ve tesisler, bu kapsamda yer alan bağımsız bölüm maliklerinden oluşan toplu yapı kat malikleri kurulunca yönetilir ve yönetim tarzı, kanunların emredici hükümleri saklı kalmak şartıyla, bu kurul tarafından kararlaştırılır.
Kat mülkiyeti rejiminin uygulandığı yapılarda Yönetim Planı, ilgili binanın (bir nevi ) anayasası olarak yönetime ilişkin temel esasların belirlendiği kurallar bütünüdür. Yönetim planı o derece bağlayıcıdır ki kat maliklerinin salt çoğunlukla aldığı kararlar dahi yönetim planını değiştirmek için yeterli olmamaktadır.
Yönetim planı kat Mülkiyeti Kanununa aykırı olabilir mi?
Kat malikleri KANUNLARIN AÇIK HÜKÜMLERİNE AYKIRI OLMAMAK KAYDIYLA yönetim ile ilgili hususları yönetim planı ile diledikleri gibi düzenleyebilirler. KANUNA AYKIRI YÖNETİM PLANI MADDELERİ GEÇERSİZDİR. Yönetim planında yönetim ile ilgili konular dışında düzenlemeler yapılamaz.
Ilk kez apartman yönetimi nasıl oluşturulur?
Bunun için öncelikle bir apartman içerisinde 8 ve üzeri bağımsız bölüm bulunması gerekir. Diğer yandan apartman yönetiminin kurulabilmesi için, kat maliklerinin en az üçte birinin toplantıya katılması gerekir. Genel kurul çağrısı üzerine gerçekleştirilen toplantı, ev sahiplerinin katılımıyla sağlanır.

Toplu yapıların yönetim organları nelerdir?​

Bunlar: Kat malikleri kurulları (Blok, ada ve toplu yapı için ayrı kurullar) Temsilciler kurulu. Yöneticiler ve denetçiler.

Geri