- Konu Yazar
- #1
Toplu yapı Yönetimine geçiş zorunlu mu?
Toplu yapı yönetimine geçmek diye bir zorunluluk söz konusu değildir. YÖNETİM PLANI DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN SALT ÇOĞUNLUK YETMEZ: Tek parselde kurulu sitelerde YP’de yapılacak her türlü uyarlama ve değişiklik için salt çoğunluk yetmez. 4/5 çoğunlukla karar almak gerekir.Tapuda mesken işyeri olur mu?
Tapuda mesken işyeri olur mu?Mesken niteliğindeki bağımsız bölümün Kat Mülkiyeti Kanununun 24. maddesinde belirtilen şekilde kat malikleri kurulunun oy birliği ile verdiği bir karar olmadan iş yeri olarak kullanılması mümkün değildir.
Mesken ve konut arasındaki fark nedir?
Mesken, en kısa tabiri ile yerleşim alanı ifadesini taşımaktadır. Mesken olarak nitelendirilen yer, en öz hali ile konut ya da ev olarak tanımlanabilir. Meskenler, gecekondu, müstakil, apartman gibi farklı çeşitlere ayrılsa da hepsinin ortak noktası oturum alanını ifade etmesidir.Mesken ne anlama gelir?
Mesken ne anlama gelir?Türk Dil Kurumu açısından ele alındığında mesken kelimesi, ‘konut, ikametgah’ şeklinde tarif edilmektedir. Mesken Ne Demek? Kişi ya da kişilerin herhangi bir yerde ikamet ettiği konutlara mesken denmektedir. Mesken özellikle devlet kurumları bünyesinde konutlar resmi olarak kayda geçirirken kullanılır.
APARTMAN YÖNETİMİNDEN TOPLU YAPI YÖNETİMİNE NASIL GEÇİLİR? Apartman yönetiminden toplu yapı yönetimine geçebilmek için bir vaziyet planı hazırlanması ve bu vaziyet planının belediyece onaylanması gereklidir. Vaziyet planı onaylandıktan sonra vaziyet planı içerisinde kalan apartmanlardan her birisi blok adını alır.
Toplu yapı yönetim planı nasıl değiştirilir?
Toplu yapı yönetim planı nasıl değiştirilir?Yönetim plânı, toplu yapı kapsamındaki bütün kat maliklerini bağlar. Yönetim plânının değiştirilebilmesi için, toplu yapı temsilciler kurulu üyelerinin temsil ettikleri bağımsız bölümlerin tam sayısının beşte dördünün oyu şarttır. ”
Mesken tipi konut ne demektir?
Mesken kelime anlamıyla ikamet edilen konut demektir. Yerleşmenin en küçük birimidir. Konut barınak anlamıyla kullanılan meskenler mağara, çadır, kulübe ve gökdelen olabilir.Mesken Tipleri Nelerdir?
Mesken Tipleri Nelerdir?Meskenler; doğal barınaklar, göçebe sığınaklar, ahşap meskenler, toprak meskenler, kerpiç meskenler, tuğla konutlar olmak üzere gruplandırılır. Doğada hazır olarak bulunan barınaklardır. Çok eskiden beri mağaralar ve ağaç kavukları doğal mesken grubuna girer.