AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Toplu mail gondermek suc mu?

Editör

Yeni Üye

Toplu mail göndermek suç mu?​

Güncellenen Elektronik Haberleşme Kanunu uyarınca toplu sms, toplu mail, toplu fax vb. elektronik reklam yöntemlerine bir takım düzenlemeler getirilmiştir. Yasa kapsamında gerekli şartları yerine getirmek şartıyla toplu mail göndermek suç değildir.

Aynı maili ya da mesajı tekrar tekrar göndermek ne olarak adlandırılır?​

Bir veya birden çok ileti alıcısı size sizin gönderdiğiniz iletiyi almadıylarını söylerse, Bu İletiyi Yeniden Gönder komutunu kullanabilirsiniz. Yeniden gönderme komutu iletiyi yeni alıcılara hızla göndermek için de kullanılabilir.
Toplu mesaj atmak yasak mı?​
Sadece 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu’nun 60’ıncı maddesinde bu şekilde ticari mesaj gönderilmesi yasaklanmış ve bu bağlamda yaptırım olarak hattın kapatılmasını öngörmüş. Yani çok sayıda ön ödemeli veya faturalı bireysel hat edinen kişi ve kurumlar bu istenmeyen mesajları gönderebilecekler.

Tanıtım maili atmak yasak mı?​

Tanıtım maili atmak yasak mı?
Son Tarih 31 Aralık 2020. 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun, Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik kapsamında; Reklam ve tanıtım amacı ile İYS’de onayı olmayan alıcılara, 1 Eylül itibariyle; arama, sms ve mail gönderilemeyecek.

Iletiyi çevir ne demek?​

Iletiyi çevir ne demek?
Gönderdiğiniz bir e-postayı geri almaya karar verirseniz, e-postanın gönderimini iptal etmek için kısa bir süreniz vardır. Göndermenizin hemen ardından iletinizi geri alabilirsiniz: Sol altta, “İleti gönderildi” mesajı ve “Geri al” ile “İletiyi göster” seçenekleri gösterilir. Geri al’ı tıklayın.

Gmailde mailin gidip gitmediğini nasıl anlarız?​

Gönderdiğiniz e-postanın ne zaman açıldığını öğrenmek için okundu bilgisi isteyebilirsiniz….Okundu bilgisi isteme
- Bilgisayarınızda Gmail’i açın.
- Oluştur’u tıklayın.
- E-postanızı normalde yaptığınız şekilde oluşturun.
- Sağ alttaki Diğer seçenekler. Okundu bilgisi iste’yi tıklayın.
- İletinizi gönderin.

Toplu mail göndermek suç olmayabilir ancak belirli kurallara ve düzenlemelere uyulması gerekmektedir. Elektronik iletişim kanunları çerçevesinde gerekli şartları sağlayarak toplu mail göndermek yasal olabilir. Ancak aynı maili veya mesajı tekrar tekrar bir kişiye göndermek "spam" olarak adlandırılır ve genellikle istenmeyen bir durumdur.

Toplu mesaj gönderimi de yasalara bağlı olarak belirli kurallara tabidir. Özellikle Elektronik Haberleşme Kanunu'nun 60. maddesinde belirtildiği gibi ticari mesaj gönderilmesinde bazı kısıtlamalar bulunmaktadır. Yasalara aykırı şekilde toplu mesaj göndermek ciddi yaptırımlara yol açabilir.

Tanıtım maili atmak da belirli kurallara tabidir. Özellikle Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve bu kanuna dayalı yönetmelikler kapsamında reklam ve tanıtım amaçlı iletiler belirli kurallara uygun olarak gönderilmelidir. Alıcılardan izin alınmayan tanıtım mailleri göndermek yasa dışı olabilir.

"Iletiyi çevir" terimi ise Türkçe'de genellikle "İletiyi geri al" anlamına gelir. Eğer gönderdiğiniz bir e-postayı geri almak isterseniz, genellikle belirli bir süre içerisinde bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bu şekilde yanlışlıkla gönderdiğiniz iletiyi geri alabilir ve düzeltebilirsiniz.

Gmail'de mailin gidip gitmediğini anlamak için okundu bilgisi isteyebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmek için Gmail üzerinde e-posta oluştururken "Okundu bilgisi iste" seçeneğini kullanabilirsiniz. Böylece gönderdiğiniz e-postanın ne zaman açıldığını takip edebilir ve bu bilgiyi alabilirsiniz.

Geri