Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Toplam kalite yonetiminin temel kavramlari nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Toplam kalite yönetiminin temel kavramları nelerdir?​

TKY’DE TEMEL KAVRAMLAR
- VİZYON: Uzun vadede ulaşılmak istenen yer ve durumu, ilerlenecek yönü gösterir.
- MİSYON: Örgütün varoluş amacı
- HEDEFLER: Amacımıza ulaşmak için yapmak istediğimiz ölçülebilir faaliyetler.
- SİNERJİ: Her bireyin harcadığı enerjinin toplamından daha büyük olarak ortaya çıkan enerjiye sinerji denir.

Toplam kalite kavramı nedir?​

Toplam Kalite (TK) , bir işletmede yapılan bütün işlerde, müşteri isteklerini karşılayabilmek için gerekli olan yönetim, insan, yapılan iş, ürün ve hizmet kalitelerinin bir sistem yaklaşımı içerisinde, tüm çalışanların katılımı, hedef ve fikir birlikleri sağlanarak ele alınması ve geliştirilmesidir.

Toplam kalite yönetimi felsefesi aşağıdaki ülkelerin hangisinde başlayıp dünyaya yayılmıştır?​

Toplam kalite yönetimi felsefesi aşağıdaki ülkelerin hangisinde başlayıp dünyaya yayılmıştır?
TKY’nin tam anlamıyla 1950 yıllarında Japonlar tarafından uygulandığı söylenebilir. Japon yöneticiler kaliteyi bütün iş birimlerine yaymış ve her kademedeki işgöreni bu konuda eğiterek bilinçlenmeyi sağlamıştır.

Toplam kalite yönetiminin temel felsefesi nedir?​

Toplam kalite yönetiminin temel felsefesi nedir?
Diğer bir tanımlama ise, TKY bir kuruluşun tüm faaliyetlerinin sürekli olarak değerlendirilmesi ve geliştirilmesini öngören yaklaşımdır. Yani kuruluşun faaliyetlerinde kaliteyi yükseltirken her aşamada oluşması muhtemel hataları önleyerek kalitenin yükselmesini hedefler.

Toplam kalite felsefesi nedir?​

Toplam kalite yönetiminin genel özellikleri nelerdir?​

TKY’nin Özellik ve İlkeleri Nelerdir?
- Yönetim taahhüdü ve planlama.
- Çalışanların yetkilendirilmesi ve eğitim süreci.
- Sürekli gelişim.
- Ölçme ve değerlendirme.
- Müşteri odaklı olma.
- Sonuç odaklı iş süreci.
- Organizasyon yapısına uyumlu sistematik yaklaşım.
- Sağlıklı ve açık iletişim.

Toplam kalite yönetimi kim tarafından geliştirilmiştir?​

Toplam kalite yönetimi kim tarafından geliştirilmiştir?
Kısaca, toplam kalite yönetimi, üretim sürecine dahil olan tüm tarafları nihai ürün veya hizmetin genel kalitesinden sorumlu tutmayı amaçlamaktadır. Toplam kalite yönetimi, çalışmaları Japon üretim sektörüne büyük etkisi olan bir yönetim danışmanı olan William Deming tarafından geliştirilmiştir.

Toplam kalite yönetiminin sahip olduğu özellikler nelerdir?​

Toplam kalite yönetiminin sahip olduğu özellikler nelerdir?

Toplam kalite yönetimi felsefesi nerede başladı?​

Ancak o sıralarda rağbet görmeyen bu yönetim biçimi, Japonlar tarafından benimsenmeye başlamıştır. TKY’nin tam anlamıyla 1950 yıllarında Japonlar tarafından uygulandığı söylenebilir. Japon yöneticiler kaliteyi bütün iş birimlerine yaymış ve her kademedeki işgöreni bu konuda eğiterek bilinçlenmeyi sağlamıştır.

Toplam kalite yönetiminin temel kavramları hakkında verdiğiniz bilgiler oldukça önemli ve açıklayıcı. Bu kavramların anlaşılması, uygulanması ve önemi, bir işletmenin başarılı olmasında büyük rol oynamaktadır.

Toplam kalite kavramı, işletmedeki her aşamanın müşteri memnuniyetini ve kalitesini artırmak için çalışanların katılımını ve sürekli gelişimi hedefleyen bir yaklaşım olarak tanımlanmaktadır. Bu yaklaşımın benimsenmesi ve uygulanması, işletmelerin rekabet gücünü artırabilir ve sürdürülebilir başarı elde etmelerine yardımcı olabilir.

Toplam kalite yönetimi felsefesi, temel olarak bir organizasyonun tüm faaliyetlerinin sürekli olarak değerlendirilmesi ve geliştirilmesini öngören bir yaklaşımı içermektedir. Bu felsefe, kaliteyi artırmak için sürekli çaba gösterilmesi, hataların önlenmesi ve müşteri odaklı yaklaşımı ön planda tutmayı amaçlar.

Toplam kalite yönetiminin genel özellikleri arasında yönetim taahhüdü ve planlama, çalışanların yetkilendirilmesi ve eğitimi, sürekli gelişim, ölçme ve değerlendirme, müşteri odaklı olma, sonuç odaklı iş süreci, organizasyon yapısına uyumlu sistematik yaklaşım ve sağlıklı iletişim gibi unsurlar yer almaktadır. Bu özelliklerin bir arada olması, işletmenin kalite anlayışını güçlendirerek başarılı sonuçlar elde etmesini sağlayabilir.

Toplam kalite yönetiminin kim tarafından geliştirildiği konusunda verdiğiniz bilgiye ek olarak, Japon yöneticilerin TKY'yi büyük ölçüde geliştirdiği ve uyguladığı bilinmektedir. Ayrıca, yönetim danışmanı William Deming'in bu alandaki katkıları da oldukça önemlidir.

Son olarak, paylaştığınız videonun da TKY ile ilgili detaylı bilgiler içerdiğini belirtmek isterim. Videoyu izlemek, konuya daha fazla hakim olmanıza ve fayda sağlamanıza yardımcı olabilir. Eğer başka sorularınız varsa, memnuniyetle cevaplamaya devam ederim.

Geri