- Konu Yazar
- #1
Topkek Tanımı İçin Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ılık süt
Yarı su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 dolu yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı iri kıyım fındık
Topkek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel yumurta ve şekeri krema kıvamı alana kadar (yaklaşık 5 dk) çırpıyoruz.
İçerisine süt ve sıvı yağını ekleyip, çok az karıştırıyoruz ve öbür bütün materyalleri koyup çırpıyoruz.
Yağladığımız kek kalıbına harcı döküp evvelden ısıttığımız 180° fırına 25-30 dk koyuyoruz.
Soğuduktan sonra keki kalıptan çıkarıp dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Topkek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ılık süt
Yarı su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 dolu yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı iri kıyım fındık
Topkek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel yumurta ve şekeri krema kıvamı alana kadar (yaklaşık 5 dk) çırpıyoruz.
İçerisine süt ve sıvı yağını ekleyip, çok az karıştırıyoruz ve öbür bütün materyalleri koyup çırpıyoruz.
Yağladığımız kek kalıbına harcı döküp evvelden ısıttığımız 180° fırına 25-30 dk koyuyoruz.
Soğuduktan sonra keki kalıptan çıkarıp dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Topkek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı