AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Topalak Çorba

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Topalak Çorba Tarifi İçin Malzemeler
1,5 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı ılık su (Islatmak için)
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
Tuz
Yarım kilo kuşbaşı et (Ben kemik eti kullandım suyunuda çorbaya ilave ettim )
1 su bardağı haşlanmış nohut
Terbiyesi için;
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
Üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağı
Nane

Topalak Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bulgur derin bir kasede 30 dakika kadar ıslatıyoruz. Sonra unu, yumurtasını, tuzunu ilave edip, yoğuruyoruz. eğer bulgur cıvık gelirse un ilave edebilirsiniz sonra misket büyüklüğünde sıkıp unladığımız tepsiye diziyoruz.
Etimizi haşlıyoruz, nohudu haşlıyoruz.
Terbiyesi için; yoğurt, un, yumurtayı bir kasede çırpıp biraz etin suyundan birazda normal su ile açıyoruz ve tencereye alıyoruz.
Kaynayana kadar karıştırıp sonra nohut köfte eti ilave ediyoruz. Köfte piştiği zaman tuzunu ve yağını eritip, üstüne döküyoruz. Afiyet olsun.
Topalak Çorba Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst