Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tonerli ve kartuslu mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.137
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tonerli ve kartuşlu mu?​

Toner kullanan yazıcılar hem renkli baskı hem de siyah beyaz baskı yapabilme özelliğine sahiptir. Mürekkep kartuşlu yazıcılar ise renkli baskı yapar. Büyük ölçülerdeki kâğıtlara baskı mürekkep püskürtmeli yazıcılarla mümkündür. Kartuş, kâğıt üzerinde enine doğru baskı yaptığı için baskı işlemi daha kolaydır.

HP yazıcı neden silik çıkarıyor?​

Tonerli yazıcılar için kullanılan toner tozu yeterli seviyede kalmamış olabilir. Ayrıca toner tozu hatalıysa da yazıcının silik çıkartmasına neden olabilir. Böyle bir durumda toneri yerinden çıkarıp sallamak bir çözüm değildir. Tonerin yeni bir tonerle değiştirilmesi daha uygundur.
Kartuşlu yazıcı mı lazer yazıcı mı?
Mürekkep püskürtmeli ve lazer yazıcılar arasındaki en büyük fark, bir mürekkep püskürtmeli yazıcının mürekkep kullanması, düşük hacimli baskı için uygun olması ve geleneksel ev kullanıcıların seçeneğidir, bir lazer yazıcı toner kullanırken, yüksek hacimli baskı için idealdir ve çoğunlukla ofis lerde ve kurumsal …
Tonerin içinde ne var?
İlk geliştirildiği yıllarda karbon tozundan üretilen tonerler artık polimerden üretiliyor. Böylece hem maliyet düşüyor hem de çok daha yüksek baskı kalitesi sağlanıyor. Tonerlerin içinde, karbon veya polimer dışında pigment, plastik, demir oksit, balmumu, reçine gibi pek çok madde bulunuyor.

Kartuş biter mi?​

dolumla ilgisi yoktur sadece dolum olan kartuş daha kısa sürede kurur. orjinal kartuş da kutusundan açılmış ise uzun süre kullanılmadıysa kuruması doğaldır. orjinal bir kartuş açıldıktan sonra 1-2 aydan önce kolay kurumaz fakat bulundu ortamın rutubeti vs. bunu etkileyebilir.

Yazıcı neden lekeli yazıyor?​

Bir yazıcının silindirlerinde veya transfer kayışında kir, toz veya toner birikmesi, kağıt yazıcıdan geçerken sayfada iz bırakabilir. Silindirlerdeki kir, yazdırılan çıktıya toner bulaşmasına da neden olabilir. Bu, tonerin yazıcıya ve kağıda sızmasına neden olarak yazdırılan çıktıda siyah lekeler bırakacaktır.
Yazıcı kafa temizleme nasıl yapılır?
Temizleme (Cleaning)
- Yazıcı sürücüsü kurulum penceresi açın.
- Bakım (Maintenance) sekmesinde Temizleme (Cleaning) seçeneğini tıklatın. Yazıcı Kafası Temizleme (Print Head Cleaning) iletişim kutusu açıldığında, temizlenecek mürekkep grubunu seçin.
- Temizlemeyi yürütün.
- Temizlemeyi tamamlayın.
- Sonuçları kontrol edin.
Yazıcı kartuşu ne kadar dayanır?
Kartuş kurur arkadaşım. Yerine nemine göre bir haftada kuruyabilir 1-2 aydada. Kullanmadığınız sürece çıkartıp ağzını kapatıp poşet içerisinde oda sıcaklığında saklayabilirsiniz. Kullanmadığınız sürece çıkartıp ağzını kapatıp poşet içerisinde oda sıcaklığında saklayabilirsiniz.
 
Geri
Üst